Ultimul sunet de clopoțel pentru elevii claselor a XII-a ai Seminarului Teologic Ortodox

de | iun. 2, 2016

Elevii claselor a XII-a ai Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca au participat la ultimul sunet de clopoțel, joi, 2 iunie 2016. Cu emoție și bucurie, aceștia au luat parte de la ora 9:00 la festivitatea de absolvire care a avut loc în Sala „Nicolae Ivan” a Centrului Eparhial, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, a cadrelor didactice și a celor dragi care au venit să îi felicite pe absolvenți.

Pentru noul drum pe care pășesc în viață, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Andrei i-a îndemnat pe tineri să se dăruiască celorlalți pentru că „mai fericit este a da decât a lua”. Totodată, a subliniat deosebita importanță a armonizării activității de tip organizatoric cu activitatea duhovnicească. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa i-a felicitat pe toți cei prezenți, cu precădere pe elevii premianți, cărora le-a oferit  în dar cărți, iar șefului de promoție, un pelerinaj la Ierusalim.

„A fost o atmosferă de sărbătoare, foarte frumoasă. În fapt, totul a început la ora 7:00 cu Sfânta Liturghie oficiată în Capela Seminarului de un sobor de preoți. După aceea, pe scările Seminarului s-a cântat Gaudeamus și ne-am bucurat de faptul că încă o generație de copii cuminți au absolvit Seminarul Teologic Ortodox”, a declarat pentru Radio Renașterea, directorul Seminarului, părintele Liviu Vidican-Manci.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Procesiune de Rusalii la Cluj-Napoca

Procesiune de Rusalii la Cluj-Napoca

Clujenii sunt invitați să participe duminică, 23 iunie 2024, la tradiționala Procesiune de Rusalii organizată în centrul municipiului Cluj-Napoca. Evenimentul continuă o veche tradiţie din Ardeal ce are în centrul ei rugăciunea pentru mediul înconjurător şi pentru...