Ultimul sunet de clopoțel pentru elevii claselor a XII-a ai Seminarului Teologic Ortodox

de | iun. 2, 2016 | Actualitatea religioasă

Elevii claselor a XII-a ai Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca au participat la ultimul sunet de clopoțel, joi, 2 iunie 2016. Cu emoție și bucurie, aceștia au luat parte de la ora 9:00 la festivitatea de absolvire care a avut loc în Sala „Nicolae Ivan” a Centrului Eparhial, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, a cadrelor didactice și a celor dragi care au venit să îi felicite pe absolvenți.

Pentru noul drum pe care pășesc în viață, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Andrei i-a îndemnat pe tineri să se dăruiască celorlalți pentru că „mai fericit este a da decât a lua”. Totodată, a subliniat deosebita importanță a armonizării activității de tip organizatoric cu activitatea duhovnicească. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa i-a felicitat pe toți cei prezenți, cu precădere pe elevii premianți, cărora le-a oferit  în dar cărți, iar șefului de promoție, un pelerinaj la Ierusalim.

„A fost o atmosferă de sărbătoare, foarte frumoasă. În fapt, totul a început la ora 7:00 cu Sfânta Liturghie oficiată în Capela Seminarului de un sobor de preoți. După aceea, pe scările Seminarului s-a cântat Gaudeamus și ne-am bucurat de faptul că încă o generație de copii cuminți au absolvit Seminarul Teologic Ortodox”, a declarat pentru Radio Renașterea, directorul Seminarului, părintele Liviu Vidican-Manci.

Ultimele articole

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 4-a după Paști (a vindecării slăbănogului de la Vitezda), 15 mai 2022,  Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din...

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

În Duminica a 3-a după Paști (a Mironosițelor), 8 mai 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității ortodoxe române din Londra, Regatul...