Un an de activitate a Centrului „Sfântul Ioan Valahul” din Gilău

de | mai 12, 2017

Centrul „Sfântul Ioan Valahul” din Gilău și-a sărbătorit vineri, 12 mai 2017, ocotitorul spiritual, pe Sfântul Ioan Valahul.

Un an de activitate a Centrului „Sfântul Ioan Valahul” din GilăuÎn cinstea sa a fost oficiată, în jurul orei 12:30, o slujbă de mulțumire, în prezența elevilor beneficiari și ai părinților, precum și ai profesorilor de la Liceul Teoretic „Gelu Voievod” din Gilău, cu care Centrul desfășoară un strâns parteneriat. Părintele Florin Ignat, asistentul social al Protopopiatului Cluj I, le-a vorbit copiilor prezenți despre Sfântul Ioan Valahul, îndemnându-i să-i urmeze modelul de credință și fapte bune. La final toți cei prezenți au luat prânzul, oferit de parohia Gilău II, prin părintele Iosif Hulpe și Organizația World Vision.

Clădirea în care Centrul „Sfântul Ioan Valahul” din cadrul parohiei Gilău II își desfășoară activitatea a fost construită prin fonduri europene de primărie. Proiectul este realizat în colaborare cu Arhiepiecopia Clujului, Protopopiatul Cluj I și Parohia Gilău II. Deschiderea oficială a avut loc pe 30 mai 2016, în prezența autorităților locale și a altor invitați, printre care ÎPS Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, a părintelui protopop Dan Hognogi și consilierul social al Arhiepiscopiei Clujului, Liciniu Câmpean.

25 de copii participă la meditații și activități recreative

În cadrul Centrului, aproximativ 25 de copii din localitate, din clasele I-IV, beneficiază de un program after-school. În fiecare zi, după școală, ei participă la meditații și activități recreative și au parte și de  o gustare, oferită de Organizația World Vision. Meditațiile și activitățile sunt susținute de doamna profesoară Ana Ropan, în mod voluntar și cu multă dăruire.

 „Dacă la început părinții erau mai sceptici și nu cunoșteau activitatea din Centru, acum, prin ceea ce facem, le-am câștigat încrederea și apelează la sprijinul nostru”, a declarat profesoara Ana Ropan, la un an de la deschiderea Centrului „Sfântul Ioan Valahul”.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Preoții din cuprinsul Protopopiatului Năsăud s-au reunit miercuri, 22 mai 2024, la sediul instituției, în cadrul ședinței administrative din această lună. În debutul ședinței, Părintele Protopop Ovidiu Sermeșan a adus la cunoștință clericilor ultimele noutăți de ordin...

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

La Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Municipiul Dej au debutat duminică, 21 aprilie 2024, evenimentele dedicate prăznuirii sfântului ocrotitor. Cu acest prilej, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului,...