Un an de activitate a Centrului „Sfântul Ioan Valahul” din Gilău

de | mai 12, 2017 | Activități parohiale

Centrul „Sfântul Ioan Valahul” din Gilău și-a sărbătorit vineri, 12 mai 2017, ocotitorul spiritual, pe Sfântul Ioan Valahul.

Un an de activitate a Centrului „Sfântul Ioan Valahul” din GilăuÎn cinstea sa a fost oficiată, în jurul orei 12:30, o slujbă de mulțumire, în prezența elevilor beneficiari și ai părinților, precum și ai profesorilor de la Liceul Teoretic „Gelu Voievod” din Gilău, cu care Centrul desfășoară un strâns parteneriat. Părintele Florin Ignat, asistentul social al Protopopiatului Cluj I, le-a vorbit copiilor prezenți despre Sfântul Ioan Valahul, îndemnându-i să-i urmeze modelul de credință și fapte bune. La final toți cei prezenți au luat prânzul, oferit de parohia Gilău II, prin părintele Iosif Hulpe și Organizația World Vision.

Clădirea în care Centrul „Sfântul Ioan Valahul” din cadrul parohiei Gilău II își desfășoară activitatea a fost construită prin fonduri europene de primărie. Proiectul este realizat în colaborare cu Arhiepiecopia Clujului, Protopopiatul Cluj I și Parohia Gilău II. Deschiderea oficială a avut loc pe 30 mai 2016, în prezența autorităților locale și a altor invitați, printre care ÎPS Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, a părintelui protopop Dan Hognogi și consilierul social al Arhiepiscopiei Clujului, Liciniu Câmpean.

25 de copii participă la meditații și activități recreative

În cadrul Centrului, aproximativ 25 de copii din localitate, din clasele I-IV, beneficiază de un program after-school. În fiecare zi, după școală, ei participă la meditații și activități recreative și au parte și de  o gustare, oferită de Organizația World Vision. Meditațiile și activitățile sunt susținute de doamna profesoară Ana Ropan, în mod voluntar și cu multă dăruire.

 „Dacă la început părinții erau mai sceptici și nu cunoșteau activitatea din Centru, acum, prin ceea ce facem, le-am câștigat încrederea și apelează la sprijinul nostru”, a declarat profesoara Ana Ropan, la un an de la deschiderea Centrului „Sfântul Ioan Valahul”.

Ultimele articole

Prima ediție a școlii de vară, în parohia Răscruci

Prima ediție a școlii de vară, în parohia Răscruci

În perioada 25-28 iulie 2022, în Parohia Ortodoxă Răscruci s-au desfășurat o serie de activități estivale, sub egida  Școlii de vară. La manifestări au participat peste cincizeci de copii, cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani. Activitățile primei zile s-au  desfășurat...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...