Un an de activitate a Centrului „Sfântul Ioan Valahul” din Gilău

Un an de activitate a Centrului „Sfântul Ioan Valahul” din Gilău

Centrul „Sfântul Ioan Valahul” din Gilău și-a sărbătorit vineri, 12 mai 2017, ocotitorul spiritual, pe Sfântul Ioan Valahul.

În cinstea sa a fost oficiată, în jurul orei 12:30, o slujbă de mulțumire, în prezența elevilor beneficiari și ai părinților, precum și ai profesorilor de la Liceul Teoretic „Gelu Voievod” din Gilău, cu care Centrul desfășoară un strâns parteneriat. Părintele Florin Ignat, asistentul social al Protopopiatului Cluj I, le-a vorbit copiilor prezenți despre Sfântul Ioan Valahul, îndemnându-i să-i urmeze modelul de credință și fapte bune. La final toți cei prezenți au luat prânzul, oferit de parohia Gilău II, prin părintele Iosif Hulpe și Organizația World Vision.

Clădirea în care Centrul „Sfântul Ioan Valahul” din cadrul parohiei Gilău II își desfășoară activitatea a fost construită prin fonduri europene de primărie. Proiectul este realizat în colaborare cu Arhiepiecopia Clujului, Protopopiatul Cluj I și Parohia Gilău II. Deschiderea oficială a avut loc pe 30 mai 2016, în prezența autorităților locale și a altor invitați, printre care ÎPS Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, a părintelui protopop Dan Hognogi și consilierul social al Arhiepiscopiei Clujului, Liciniu Câmpean.

25 de copii participă la meditații și activități recreative

În cadrul Centrului, aproximativ 25 de copii din localitate, din clasele I-IV, beneficiază de un program after-school. În fiecare zi, după școală, ei participă la meditații și activități recreative și au parte și de  o gustare, oferită de Organizația World Vision. Meditațiile și activitățile sunt susținute de doamna profesoară Ana Ropan, în mod voluntar și cu multă dăruire.

 „Dacă la început părinții erau mai sceptici și nu cunoșteau activitatea din Centru, acum, prin ceea ce facem, le-am câștigat încrederea și apelează la sprijinul nostru”, a declarat profesoara Ana Ropan, la un an de la deschiderea Centrului „Sfântul Ioan Valahul”.

Autor

Andreea Pâgleșan

redactor la Radio Renașterea din 2008. Din 2011 este redactor/prezentator de știri. A debutat ca reporter de teren. Timp de 5 ani a realizat emisiunea Pururi Tânăr, dedicată elevilor. Totodată a realizat si emisiunea de reportaje Oameni și Locuri. În plus, o dată pe săptamana prezinta programul La zi cu Radio Renașterea.
A absolvit Colegiul Național Pedagogic „Gheorghe Lazăr” și Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, secția Jurnalism. De asemenea, studiile masterale în Producție media a aceleiași unități de învățământ superior.

Articole pe aceeași temă

Distribuie