Un camion de daruri, pentru copiii rromi din Pata-Rât

de | ian. 9, 2016

Copiii rromi din zona Pata-Rât a Municipiului Cluj-Napoca au primit daruri sâmbătă, 9 ianuarie 2016. Cadourile au venit din partea Organizației germane „Die Johanniter” care în colaborare cu Asociația „Tășuleasa Social” din județul Bistrița-Năsăud derulează de 12 ani Campania „Camionul de Crăciun”. Prin această campanie sunt aduse din Germania cadouri pentru copiii aflați în situație defavorizată din Romania.

În acest an, au venit în țara noastră 16 camioane, dintre care unul a fost destinat comunității de rromi din zona Pata Rât.1486719384010358402128316336512n

Copiilor dar și adulților de aici le-au fost împărțite 400 de pachete, constând în obiecte de igienă, dulciuri, alimente, îmbrăcăminte și rechizite.  La împărțirea pachetelor au fost prezenți, din partea Arhiepiscopiei Clujului: consilierul social Liciuniu Câmpean și președintele Asociației Ortodoxe Social-Misionar-Culturale pentru rromi „Sf. Moise Arapul”, Crăciun Ioan Lăcătuș. La fața locului a fost și preotul comunității de rromi din Pata-Rât, Gelu Săvărășan.

Despre inițiativa camionului de Crăciun,  Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a declarat că este una lăudabilă, întrucât de daruri se bucură cel mai tare cei care au cea mai mare nevoie de ele.

Povestea Camionului de Crăciun

Povestea Camionului de Crăciun a început în 1993, la iniţiativa postului german de radio Antenne Bayern şi a organizaţiei germane „Die Johanniter Unfall-Hilfe”, a doua cea mai mare organizaţie din Europa.

În fiecare an, copiii din Germania împachetează cadouri pentru copiii din Estul Europei. O parte dintre aceste pachete ajung prin Tăşuleasa Social, la copiii din Bistriţa-Năsăud şi din alte judeţe din ţară. De când Tăşuleasa Social organizează această acţiune, numărul cadourilor oferite a depăşit cifra de 80.000.

Camionul de Crăciun pentru copiii de etnie rromă de la Pata-Rât a venit pentru prima data în Arhiepiscopia noastră în anul 2011 prin directa implicare a Înaltpreasfințitului Andrei și este o lecţie despre implicare, solidaritate şi bucuria de a dărui.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghia Darurilor în Parohia Sângeorz-Băi III

Liturghia Darurilor în Parohia Sângeorz-Băi III

Vineri, 12 aprilie 2024, de la ora 16:00, la Biserica cu hramurile „Sfântul Proroc Ioan Botezătorul” și „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Sângeorz-Băi (Parohia Sângeorz-Băi III), județul Bistrița-Năsăud, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul,...