Un nou curs pentru învățarea noțiunilor de bază în îngrijiri paliative, la Centrul Sfântul Nectarie din Cluj

de | ian. 24, 2018 | Actualitatea religioasă

Marți, 23 ianuarie, la Centrul de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca a avut loc un nou curs în cadrul proiectului „Dezvoltarea și pilotarea unei curricule integrate de îngrijiri paliative pentru rezidenții din oncologie 2017-2018”.

Proiectul este lansat de Hospice Casa Speranței Brașov și are ca obiectiv stabilirea unui cadru de învățare a noțiunilor de bază în îngrijiri paliative pentru asistența pacienților oncologici. Curricula va fi elaborată cu sprijinul Societăţii Europene pentru Oncologie Medicală şi al Societăţii Americane de Oncologie Clinică.

În Cluj-Napoca au participat 36 de rezidenți din anii I – V, care vor finaliza studiile teoretice în luna aprilie. Ulterior, o parte dintre aceștia își vor desfășura stagiul practic de 4 luni în cadrul Centrului „Sfântul Nectarie”.

Cursurile sunt ținute de dr. Teodor Tudoran și dr. Delia Ciucă, medici ai Centrului și formatori în îngrijiri paliative.

Prin această activitate, Centrul „Sfântul Nectarie” dovedește faptul Biserica este mereu preocupată atât de sănătatea pacienților aflați în suferință, cât și de educația celor care îi îngrijesc, a declarat directorul Centrului „Sf. Nectarie”, pr. Bogdan Chiorean.

Ultimele articole

Noi echipamente medicale în dotarea Spitalului din Dej

Noi echipamente medicale în dotarea Spitalului din Dej

Consiliul Județean Cluj a dotat Spitalul Municipal Dej cu noi echipamente medicale. Astfel, în cadrul Secției Anestezie, Terapie Intensivă a unității sanitare au fost date în folosință un defibrilator cu Pacemaker și monitor pentru funcții vitale, un fibrobronhoscop,...

Programul spectacolelor de la Opera Română din Cluj

Programul spectacolelor de la Opera Română din Cluj

DUMINICĂ, 30 IANUARIE 2022, ORA 18:30, SALA MARE DON CARLO de GIUSEPPE VERDI Dirijor: David Crescenzi Regia artistică: Mihaela Sandu Adaptarea scenografică după arh. Cătălin I. Arbore: Valentin Codoiu Mișcarea scenică: Marius Toda Filip al II-lea: Alin Anca (debut;...

Mitropolitul Andrei împlinește 73 de ani | Aniversare

Mitropolitul Andrei împlinește 73 de ani | Aniversare

Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, împlinește astăzi, 24 ianuarie 2022, vârsta de 73 de ani. Scurtă biografie Înaltpreasfințitul Părinte Andrei (Ioan Andreicuț) s-a...