Un nou curs pentru învățarea noțiunilor de bază în îngrijiri paliative, la Centrul Sfântul Nectarie din Cluj

de | ian. 24, 2018

Marți, 23 ianuarie, la Centrul de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca a avut loc un nou curs în cadrul proiectului „Dezvoltarea și pilotarea unei curricule integrate de îngrijiri paliative pentru rezidenții din oncologie 2017-2018”.

Proiectul este lansat de Hospice Casa Speranței Brașov și are ca obiectiv stabilirea unui cadru de învățare a noțiunilor de bază în îngrijiri paliative pentru asistența pacienților oncologici. Curricula va fi elaborată cu sprijinul Societăţii Europene pentru Oncologie Medicală şi al Societăţii Americane de Oncologie Clinică.

În Cluj-Napoca au participat 36 de rezidenți din anii I – V, care vor finaliza studiile teoretice în luna aprilie. Ulterior, o parte dintre aceștia își vor desfășura stagiul practic de 4 luni în cadrul Centrului „Sfântul Nectarie”.

Cursurile sunt ținute de dr. Teodor Tudoran și dr. Delia Ciucă, medici ai Centrului și formatori în îngrijiri paliative.

Prin această activitate, Centrul „Sfântul Nectarie” dovedește faptul Biserica este mereu preocupată atât de sănătatea pacienților aflați în suferință, cât și de educația celor care îi îngrijesc, a declarat directorul Centrului „Sf. Nectarie”, pr. Bogdan Chiorean.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

Sâmbătă, 25 mai 2024, Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca a organizat cea de-a treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”. Evenimentul, desfășurat în prezența Preasfințitului Părinte Benedict...

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat sâmbătă, 25 mai 2024, în mijlocul credincioșilor Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Budești, județul Bistrița-Năsăud. Cu această...