Un nou curs pentru învățarea noțiunilor de bază în îngrijiri paliative, la Centrul Sfântul Nectarie din Cluj

de | ian. 24, 2018

Marți, 23 ianuarie, la Centrul de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca a avut loc un nou curs în cadrul proiectului „Dezvoltarea și pilotarea unei curricule integrate de îngrijiri paliative pentru rezidenții din oncologie 2017-2018”.

Proiectul este lansat de Hospice Casa Speranței Brașov și are ca obiectiv stabilirea unui cadru de învățare a noțiunilor de bază în îngrijiri paliative pentru asistența pacienților oncologici. Curricula va fi elaborată cu sprijinul Societăţii Europene pentru Oncologie Medicală şi al Societăţii Americane de Oncologie Clinică.

În Cluj-Napoca au participat 36 de rezidenți din anii I – V, care vor finaliza studiile teoretice în luna aprilie. Ulterior, o parte dintre aceștia își vor desfășura stagiul practic de 4 luni în cadrul Centrului „Sfântul Nectarie”.

Cursurile sunt ținute de dr. Teodor Tudoran și dr. Delia Ciucă, medici ai Centrului și formatori în îngrijiri paliative.

Prin această activitate, Centrul „Sfântul Nectarie” dovedește faptul Biserica este mereu preocupată atât de sănătatea pacienților aflați în suferință, cât și de educația celor care îi îngrijesc, a declarat directorul Centrului „Sf. Nectarie”, pr. Bogdan Chiorean.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Părintele Mitropolit Andrei își cinstește ocrotitorul spiritual

Părintele Mitropolit Andrei își cinstește ocrotitorul spiritual

Joi, 30 noiembrie 2023, Biserica Ortodoxă Română îl sărbătoreşte pe Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României. Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului,...