Un nou lector universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca: Asist. dr. Daniela Luminița Ivanovici

de | iul. 9, 2024

La Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca au avut loc marți, 9 iulie 2024, un examen de promovare în gradul de lector universitar. Evenimentul a avut loc în aula facultății din Campusul Universitar „Nicolae Ivan”, în prezența celor doi ierarhi ai Arhiepiscopiei Clujului.

Pentru postul didactic de lector universitar, la disciplinele Islamul- religie și cultură; Elemente fundamentaliste în Islam; Filosofia religiei; Teologie comparată între Islam și Creștinism; Istoria și filosofia religiilor I, II, s-a înscris și a promovat examenul asist. univ. dr. Daniela Luminița Ivanovici, care în cadrul concursului a susținut prelegerea cu titlul: „Dawa (propaganda islamică) și mișcările misionare musulmane. Analiza strategiilor, a provocărilor și a răspândirii Islamului”.

Comisia de evaluare a fost formată din: arhim. prof. univ. dr. Teofil Tia, decanul facultății, în calitate de președinte, și membrii: pr. prof. univ. dr. Cristian Sonea, pr. prof. univ. dr. Gabriel Gârdan, conf. univ. dr. Nicolae Turcan și pr. lect. univ. dr. Bogdan Ivanov, toți fiind cadre didactice la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

La eveniment au fost prezenți Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, și Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, ambii ierarhi fiind cadre universitare în cadrul intituției de învățământ teologic clujean, la catedra de Spiritualitate Ortodoxă. Cu acest prilej, ierarhii au felicitat-o pe candidată și au apreciat urcușul ei academic, profesional și duhovnicesc.

Scurtă biografie

Lect. univ. dr. Daniela Luminița Ivanovici este absolventă a Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, unde a finalizat studiile de licență, master și doctorat. A fost bursieră a Universității „Ludwig-Maximilian” din München, Germania. În anul 2023 a obținut titlul de doctor în Teologie la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, cu teza de doctorat intitulată „Rolul cultural al femeii în perioada dinastiei Paleolog”, realizată sub îndrumarea pr. prof. univ. dr. Ioan-Vasile Leb. De asemenea, este autoarea a numeroase studii și articole de specialitate publicate în reviste recunoscute la nivel național și internațional.

Mai multe fotografii AICI

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Foto credit: Ionuț Chifa / Mitropolia Clujului

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ședință de lucru a Sfântului Sinod | 11 iulie 2024

Ședință de lucru a Sfântului Sinod | 11 iulie 2024

Membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române s-au reunit joi, 11 iulie 2024, în ședință de lucru. Întrunirea ierarhilor Bisericii noastre a fost găzduită în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” a Palatului Patriarhiei și a fost prezidată de Preafericitul Părinte...

Hramul Mănăstirii Telcișor-Buscatu, județul Bistrița-Năsăud

Hramul Mănăstirii Telcișor-Buscatu, județul Bistrița-Năsăud

În Duminica a 2-a după Rusalii (a Sfinților Români), 7 iulie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a liturghisit la Mănăstirea Telcișor-Buscatu, județul Bistrița-Năsăud, cu prilejul...