Un nou lector universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca: Asist. univ. dr. Gabriel Noje

de | iul. 1, 2022

La Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca a avut loc vineri, 1 iulie 2022, un examen de promovare în gradul de lector universitar. Manifestarea academică a avut loc în sala de muzică „Vasile Petrașcu”, din Campusul Universitar „Nicolae Ivan”, în prezența Preasfințitului Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Pentru postul didactic de lector universitar, la disciplinele Morală creștină I-II, Fundamentele bioeticii creștine și Bioetica și taina persoanei, s-a înscris și a promovat examenul asist. dr. Gabriel-Alexandru Noje. În cadrul concursului, acesta a susținut prelegerea cu titlul „Criza ecologică: o criză moral-spirituală? Perspective ale teologiei morale asupra fenomenului degradării mediului înconjurător”.

Comisia de evaluare a fost formată din: arhim. prof. univ. dr. Teofil Tia, decanul facultății (președinte), PS. conf. univ. dr. Benedict Vesa Bistrițeanul (membru),  pr. prof. univ. dr. Ștefan Iloaie (membru), conf. univ. dr. Nicolae Turcan (membru) și pr. lect. univ. dr. Paul Siladi (membru).

După prezentare, comisia i-a adresat întrebări candidatului și a făcut câteva aprecieri și recomandări.

Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul l-a felicitat pe noul lector universitar și a apreciat urcușul său academic și profesional.

Lect. univ. dr. Gabriel-Alexandru Noje este absolvent al Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca (nivel licență și master), bursier al Institutului Teologic din Paris și doctor în Teologie (2021) al instituției de învățământ teologic clujean, cu teza de doctorat: „Aspecte ale corporalității în societatea contemporană. O evaluare ortodoxă”, realizată sub îndrumarea pr. prof. univ. dr. Ștefan Iloaie.

Mai multe fotografii AICI

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Foto credit: Ionuț Chifa

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Geaca

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Geaca

Sâmbătă, 20 aprilie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității din Parohia Geaca, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei mortuare...

Denia Acatistului Bunei Vestiri la Mănăstirea Nicula

Denia Acatistului Bunei Vestiri la Mănăstirea Nicula

În săptămâna a V-a din Postul Paştilor, vineri seara, 19 aprilie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a oficiat Denia Acatistului Bunei Vestiri (a Imnului Acatist), înconjurat de un sobor...