Un nou preot paroh, pentru credincioșii din Șomcutul Mic

de | mart. 31, 2019 | Activități parohiale

În duminica a treia din Postul Mare, a  Sfintei Cruci, credincioșii parohiei Șomcutul Mic au participat la un moment duhovnicesc în biserica parohială.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoți și diaconi, din care au făcut parte arhim. Dumitru Cobzaru, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului,  Protopopul de Dej, pr. Ioan Buftea, noul preot paroh, Laurian Rus, alături de alți preoți invitați.

Potrivit părintelui arhid. Dan Văscu, prezent la eveniment, cuvântul de învățătură a fost rostit de arhim. Dumitru Cobzaru, iar la finalul slujbei, a fost făcută instalarea noului paroh de părintele protopop Ioan Buftea. De asemenea, părintele protopop a mulțumit în mod solemn părintelui Ioan Țolca, cel care a păstorit vreme de patruzeci de ani comunitatea ortodoxă din Șomcutul Mic.

Părintele dr. Laurian Rus este absolvent al școlilor teologice clujene și „Doctor” în Teologie. De asemenea, este cunoscut ascultătorilor postului de radio „Renașterea” datorită colaborărilor din trecut.

Ultimele articole

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...