Un nou preot paroh, pentru credincioșii din Șomcutul Mic

de | mart. 31, 2019

În duminica a treia din Postul Mare, a  Sfintei Cruci, credincioșii parohiei Șomcutul Mic au participat la un moment duhovnicesc în biserica parohială.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoți și diaconi, din care au făcut parte arhim. Dumitru Cobzaru, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului,  Protopopul de Dej, pr. Ioan Buftea, noul preot paroh, Laurian Rus, alături de alți preoți invitați.

Potrivit părintelui arhid. Dan Văscu, prezent la eveniment, cuvântul de învățătură a fost rostit de arhim. Dumitru Cobzaru, iar la finalul slujbei, a fost făcută instalarea noului paroh de părintele protopop Ioan Buftea. De asemenea, părintele protopop a mulțumit în mod solemn părintelui Ioan Țolca, cel care a păstorit vreme de patruzeci de ani comunitatea ortodoxă din Șomcutul Mic.

Părintele dr. Laurian Rus este absolvent al școlilor teologice clujene și „Doctor” în Teologie. De asemenea, este cunoscut ascultătorilor postului de radio „Renașterea” datorită colaborărilor din trecut.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Preoții din cuprinsul Protopopiatului Năsăud s-au reunit miercuri, 22 mai 2024, la sediul instituției, în cadrul ședinței administrative din această lună. În debutul ședinței, Părintele Protopop Ovidiu Sermeșan a adus la cunoștință clericilor ultimele noutăți de ordin...

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

La Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Municipiul Dej au debutat duminică, 21 aprilie 2024, evenimentele dedicate prăznuirii sfântului ocrotitor. Cu acest prilej, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului,...