Un nou proiect pentru copii și tineri la parohia clujeană „Nașterea Domnului”

de | oct. 18, 2016

La Parohia „Nașterea Domnului” din Cluj Napoca, păstorită de preoții Nicolae Buda și Ciprian Taloș, a avut loc duminică, 16 octombrie, în cadrul Sfintei Liturghii, la priceasnă, un mini concert de cântări religioase, susținut de un grup de 15 studenți de la diferite facultăți din Cluj-Napoca, a transmis pentru radio Renașterea, reprezentantul parohiei, Marilena Asănică.

Aceștia au făcut parte din grupul de tineri care, sub îndrumarea pr. Ciprian Taloș și a preotesei Petronela Taloș, acum opt ani, au fondat la Huedin, Centrul Catehetic „Protopop Martir Aurel Munteanu”. Prezența lor s-a constituit într-o invitație pentru copiii și tinerii din parohie ca, începând de săptămâna viitoare, în fiecare zi de miercuri, de la ora 16.45, să participe la activitățile dedicate tinerilor, în cadrul Proiectului „Cu sufletul spre Hristos”. Un îndemn de a participa la aceste activități a venit și din partea a doi studenți, Carla Costea (Facultatea de Farmacie, anul II) și Bogdan Negrea (Facultatea de Teologie, anul III) care au transmis un mesaj celor prezenți cu privire la beneficiile duhov­nicești pe care le pot avea copiii care vor participa la proiect ce cuprinde rugăciuni, cântece, îndrumare și discuții cu privire la Sfânta Scriptură, jocuri interactive de grup, concursuri, pelerinaje, proiecții de filme și documentare creștine.

Acest nou proiect se alătură altor activități cu tradiție derulate la Parohia „Nașterea Domnului” care se adresează copiilor și tinerilor: parteneriatele cu Școala „Constantin Brâncuși”, cercul de icoane pe sticlă, biblioteca parohială, premierea elevilor cu rezultate deosebite la învățătură, pelerinaje la obiective duhov­nicești și culturale din țară. Astfel, copiii și tinerii din clasele I-XII ce vor să participe la activitățile acestui proiect, sunt așteptați la Biserica „Nașterea Domnului” în perioada 19 octombrie – 14 decembrie, miercuri seara la ora 16.45.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Preoții din cuprinsul Protopopiatului Năsăud s-au reunit miercuri, 22 mai 2024, la sediul instituției, în cadrul ședinței administrative din această lună. În debutul ședinței, Părintele Protopop Ovidiu Sermeșan a adus la cunoștință clericilor ultimele noutăți de ordin...