Un nou proiect social în Protopopiatul Turda. 16 burse scolare pentru copii din familii sărace

de | nov. 25, 2022 | Societate

Începând cu luna iulie 2022, Protopopiatul Ortodox Turda în parteneriat cu Parohia Ortodoxă Turda Capela II și Școala Gimnazială Teodor Murășanu din Turda derulează proiectul Burse Școlare.  Prin acesta se oferă burse școlare în valoare de 2.500 lei pe an pentru 16 elevi.

Bursele școlare sunt acordate elevilor care provin din familii cu risc social, care nu pot asigura copiilor toate resursele materiale pentru frecvenţa şcolară și continuarea studiilor. Proiectul oferă suport financiar în cuantum de 2500 lei pe an fiecărui elev pentru achiziția de: rechizite școlare, uniformă, echipament sportiv, îmbrăcăminte, încălţăminte, bilete de transport la şcoală, alimente de bază, activităţi recreative, activități extrașcolare (excursii, tabăre) şi suport în funcţie de nevoile fiecăruia.

Înscrierea în proiect a elevilor a avut loc în perioada iulie – septembrie 2022  și a fost condiționată de procedura proiectului care prevede evaluarea viitorului bursier din punct de vedere educativ și social, evaluarea situației materiale a familiei, ancheta socială, vizita socială și avizul comisiei de acordare a bursei.

Scopul proiectuluiu este susţinerea în vederea continuării studiilor şcolare, a obţinerii de rezultate şcolare crescute şi a evitării  situaţiei de risc şcolar, susținând continuarea studiilor, obţinerea de rezultate şcolare crescute; facilitarea accesului la meditaţii şcolare, consiliere şi orientare și suport material în funcţie de nevoile personale ale fiecărui bursier.” a declarat părintele Dan Lionte-Maluș, managerul proiectului.

De asemenea fiecare bursier este monitorizat cu privire la frecventarea cursurilor şi la rezultatele şcolare obţinute. Monitorizarea se realizează periodic, la finalul fiecărui modul de învățare după structura anului școlar” a mai declarat managerul de proiect.

Finanțatorii proiectului sunt „Oncos” Transilvania, Arhivatorul, Parohia Ortodoxă Turda I, Parohia Turda Capela II, Parohia Luna Cluj și persoane fizice ce au avut dorința de a sprijini copiii înscriși în proioect.

Ultimele articole

Sfințirea capelei mortuare din Parohia Chintelnic

Sfințirea capelei mortuare din Parohia Chintelnic

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat joi, 24 noiembrie 2022, comunitatea ortodoxă din Chintelnic, județul Bistrița-Năsăud. Cu acest prilej, Părintele...

Mai multe din Societate
Filantropia Gherla | Strângere de fonduri pentru „O masă caldă”

Filantropia Gherla | Strângere de fonduri pentru „O masă caldă”

Asociația „Filantropia Ortodoxă” filiala Gherla lansează campania „Masa Sfântului Nicolae”, care are ca scop strângerea de fonduri pentru a oferi o masă caldă persoanelor fără adăpost și familiilor cu venituri mici din municipiul Gherla și împrejurimi. De Crăciun,...

Zilele Școlii Primare „Sfântul Stelian” Bistrița 21-25 noiembrie

Zilele Școlii Primare „Sfântul Stelian” Bistrița 21-25 noiembrie

Sâmbătă, 26 noiembrie, se face pomenirea Sfântului Stelian, patronul spiritual al Școlii Primare „Sfântul Stelian” Bistrița. Astfel, săptămâna aceasta, institutia de învățământ organizează diverse activități culturale, educative, recreative, sportive și spirituale,...

Campania „Dărund vei dobândi” | ASCOR Cluj

Campania „Dărund vei dobândi” | ASCOR Cluj

Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români, Filiala Cluj-Napoca, desfășoară în perioda 20 NOIEMBRIE - 11 DECEMBRIE -  Campania „Dăruind vei dobândi”. Aceasta este o invitație de a lua parte la bucuria autentică a unor copii aflați în nevoie, dar și a mai multor...