Un nou proiect social în Protopopiatul Turda. 16 burse scolare pentru copii din familii sărace

de | nov. 25, 2022

Începând cu luna iulie 2022, Protopopiatul Ortodox Turda în parteneriat cu Parohia Ortodoxă Turda Capela II și Școala Gimnazială Teodor Murășanu din Turda derulează proiectul Burse Școlare.  Prin acesta se oferă burse școlare în valoare de 2.500 lei pe an pentru 16 elevi.

Bursele școlare sunt acordate elevilor care provin din familii cu risc social, care nu pot asigura copiilor toate resursele materiale pentru frecvenţa şcolară și continuarea studiilor. Proiectul oferă suport financiar în cuantum de 2500 lei pe an fiecărui elev pentru achiziția de: rechizite școlare, uniformă, echipament sportiv, îmbrăcăminte, încălţăminte, bilete de transport la şcoală, alimente de bază, activităţi recreative, activități extrașcolare (excursii, tabăre) şi suport în funcţie de nevoile fiecăruia.

Înscrierea în proiect a elevilor a avut loc în perioada iulie – septembrie 2022  și a fost condiționată de procedura proiectului care prevede evaluarea viitorului bursier din punct de vedere educativ și social, evaluarea situației materiale a familiei, ancheta socială, vizita socială și avizul comisiei de acordare a bursei.

Scopul proiectuluiu este susţinerea în vederea continuării studiilor şcolare, a obţinerii de rezultate şcolare crescute şi a evitării  situaţiei de risc şcolar, susținând continuarea studiilor, obţinerea de rezultate şcolare crescute; facilitarea accesului la meditaţii şcolare, consiliere şi orientare și suport material în funcţie de nevoile personale ale fiecărui bursier.” a declarat părintele Dan Lionte-Maluș, managerul proiectului.

De asemenea fiecare bursier este monitorizat cu privire la frecventarea cursurilor şi la rezultatele şcolare obţinute. Monitorizarea se realizează periodic, la finalul fiecărui modul de învățare după structura anului școlar” a mai declarat managerul de proiect.

Finanțatorii proiectului sunt „Oncos” Transilvania, Arhivatorul, Parohia Ortodoxă Turda I, Parohia Turda Capela II, Parohia Luna Cluj și persoane fizice ce au avut dorința de a sprijini copiii înscriși în proioect.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Societate
USAMV Cluj-Napoca, la Agraria 2024

USAMV Cluj-Napoca, la Agraria 2024

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca va participa, în calitate de partener, la AGRARIA 2024, între 18-21 aprilie, în spațiul expozițional dedicat, din comuna Jucu (județul Cluj). Facultățile din cadrul universității noastre vor...