Unirea Principatelor Române, sărbătorită la Dej

de | ian. 25, 2018

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului a luat parte, în după-amiaza zilei de 24 ianuarie, la evenimentele organizate de Primăria Municipiului Dej cu prilejul comemorării Unirii Principatelor Române.

Astfel, de la ora 14.00 a fost inaugurată noua locație a Muzeului Municipal Dej, printr-o slujbă de sfințire oficiată de Părintele Mitropolit Andrei, în prezența oficialităților locale și județene și a vizitatorilor.

Amenajarea noii locații a muzeului (fosta clădire a Colegiului National „Andrei Mureşanu”) face parte dintr-un proiect al municipalităţii, care doreşte să dezvolte viaţa culturală a oraşului Dej, cu ocazia centenarului marii uniri. Aici sunt păstrate „mărturii ale istoriei spirituale și culturale someșene”, după cum a declarat primarul municipiului, ing. Morar Costan.

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Cetățean de onoare al Municipiului Dej

Seria evenimentelor dedicate Unirii Principatelor Române a continuat, de la ora 15:00, la Centrul Cultural „Arta”, unde Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscop al Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolit al Clujului, Maramureșului și Sălajului i-a fost acordat titlul de „Cetățean de onoare al Municipiului Dej”.

Mitropolitul Clujului a fost așteptat la Centrul Cultural Arta cu pâine și sare, după ce a parcurs pe jos drumul de la Muzeul Municipal, pe parcurs fiind întâmpinat de credincioși din Dej, care au dorit să primească binecuvântarea părintelui.

 

Ceremonia a cuprins o prezentare a activității ÎPS Andrei, susținută de prorectorul Universității Babeș Bolyai, prof. univ. dr. Ioan Bolovan, după care primarul Dejului, ing. Costan Morar i-a acordat titlul de cetățean de onoare.

La finalul manifestărilor, profesorul Ioan Bolovan a susținut conferința cu tema „De la Mica la Marea Unire”.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Părintele Mitropolit Andrei își cinstește ocrotitorul spiritual

Părintele Mitropolit Andrei își cinstește ocrotitorul spiritual

Joi, 30 noiembrie 2023, Biserica Ortodoxă Română îl sărbătoreşte pe Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României. Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului,...