„UNIREA- UN IDEAL ÎMPLINIT”

de | dec. 3, 2018 | Activități parohiale

Miercuri, 27.11.2018, începând cu ora 13:00, la Muzeul Municipal Dej, a avut loc activitatea dedicată Centenarului Marii Uniri, la care au participat Școlile Gimnaziale din Cercul Metodic al profesorilor de religie ortodoxă Dej, în parteneriat cu Muzeul Municipal Dej și Protopopiatul Ortodox Român  Dej.

Așa cum se cuvine, orice lucru se începe cu Dumnezeu, astfel că părintele Ioan Buftea, protopopul Dejului, a rostit o rugăciune, binecuvântându-i pe cei prezenți. Gazda evenimentului, domnul profesor Constantin Albineț, directorul Muzeului Municipal Dej, a prezentat pe scurt, importanța Unirii ce a avut loc  acum 100 de ani, la Alba-Iulia.

Moderatorul și inițiatorul acestui proiect educațional a fost doamna profesor Daniela Petrescu, responsabilă a Cercului Metodic al profesorilor de Religie Ortodoxă Dej.

Scopul proiectul „Unirea- un ideal împlinit” a fost promovarea evenimentelor legate de desăvârșirea unității național- statale, dar și formarea în rândul elevilor a sentimentului de apreciere, respectare și promovare a valorilor autentice, românești, prin ansamblul activităților educativ- formative, complementare procesului de învățământ. La această activitate au participat elevi ai Școlilor Gimnaziale, însoțiți de profesori de religie, care  au surprins în imagini, poezii și eseuri despre Centenarul Marii Uniri.

Această întâlnire de suflet s-a încheiat cu răsunetul cântecelor patriotice, interpretate de grupul Olpretul, din Bobâlna, precum și de toți cei  prezenți.

Ultimele articole

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...