„UNIREA- UN IDEAL ÎMPLINIT”

de | dec. 3, 2018

Miercuri, 27.11.2018, începând cu ora 13:00, la Muzeul Municipal Dej, a avut loc activitatea dedicată Centenarului Marii Uniri, la care au participat Școlile Gimnaziale din Cercul Metodic al profesorilor de religie ortodoxă Dej, în parteneriat cu Muzeul Municipal Dej și Protopopiatul Ortodox Român  Dej.

Așa cum se cuvine, orice lucru se începe cu Dumnezeu, astfel că părintele Ioan Buftea, protopopul Dejului, a rostit o rugăciune, binecuvântându-i pe cei prezenți. Gazda evenimentului, domnul profesor Constantin Albineț, directorul Muzeului Municipal Dej, a prezentat pe scurt, importanța Unirii ce a avut loc  acum 100 de ani, la Alba-Iulia.

Moderatorul și inițiatorul acestui proiect educațional a fost doamna profesor Daniela Petrescu, responsabilă a Cercului Metodic al profesorilor de Religie Ortodoxă Dej.

Scopul proiectul „Unirea- un ideal împlinit” a fost promovarea evenimentelor legate de desăvârșirea unității național- statale, dar și formarea în rândul elevilor a sentimentului de apreciere, respectare și promovare a valorilor autentice, românești, prin ansamblul activităților educativ- formative, complementare procesului de învățământ. La această activitate au participat elevi ai Școlilor Gimnaziale, însoțiți de profesori de religie, care  au surprins în imagini, poezii și eseuri despre Centenarul Marii Uniri.

Această întâlnire de suflet s-a încheiat cu răsunetul cântecelor patriotice, interpretate de grupul Olpretul, din Bobâlna, precum și de toți cei  prezenți.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

La Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Municipiul Dej au debutat duminică, 21 aprilie 2024, evenimentele dedicate prăznuirii sfântului ocrotitor. Cu acest prilej, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului,...