„UNIREA- UN IDEAL ÎMPLINIT”

de | dec. 3, 2018 | Activități parohiale

Miercuri, 27.11.2018, începând cu ora 13:00, la Muzeul Municipal Dej, a avut loc activitatea dedicată Centenarului Marii Uniri, la care au participat Școlile Gimnaziale din Cercul Metodic al profesorilor de religie ortodoxă Dej, în parteneriat cu Muzeul Municipal Dej și Protopopiatul Ortodox Român  Dej.

Așa cum se cuvine, orice lucru se începe cu Dumnezeu, astfel că părintele Ioan Buftea, protopopul Dejului, a rostit o rugăciune, binecuvântându-i pe cei prezenți. Gazda evenimentului, domnul profesor Constantin Albineț, directorul Muzeului Municipal Dej, a prezentat pe scurt, importanța Unirii ce a avut loc  acum 100 de ani, la Alba-Iulia.

Moderatorul și inițiatorul acestui proiect educațional a fost doamna profesor Daniela Petrescu, responsabilă a Cercului Metodic al profesorilor de Religie Ortodoxă Dej.

Scopul proiectul „Unirea- un ideal împlinit” a fost promovarea evenimentelor legate de desăvârșirea unității național- statale, dar și formarea în rândul elevilor a sentimentului de apreciere, respectare și promovare a valorilor autentice, românești, prin ansamblul activităților educativ- formative, complementare procesului de învățământ. La această activitate au participat elevi ai Școlilor Gimnaziale, însoțiți de profesori de religie, care  au surprins în imagini, poezii și eseuri despre Centenarul Marii Uniri.

Această întâlnire de suflet s-a încheiat cu răsunetul cântecelor patriotice, interpretate de grupul Olpretul, din Bobâlna, precum și de toți cei  prezenți.

Hramul parohiei Sălișca din Protopopiatul Dej

Hramul parohiei Sălișca din Protopopiatul Dej

În Duminica a XII-a după Rusalii credincioșii din Parohia Sălisca, Protopopiatul Dej, și-au serbat cu anticipație hramul bisericii: „Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul”, prăznuit în Biserica Ortodoxă în 29 august. Cu acest prilej, cu binecuvântarea...

Tabăra „O zi de neuitat” în Parohiile Maieru I și II

Tabăra „O zi de neuitat” în Parohiile Maieru I și II

În ziua de 17 august 2023, Parohia Ortodoxă Maieru II, în colaborare cu Parohia Ortodoxă Maieru I, a organizat tabăra intitulată “O zi de neuitat”, pentru tinerii din localitate. Evenimentul a debutat cu rugăciunea de dimineață, săvârșită în Biserica “Sfântul...

Tabăra Ortodoxă ,,VACANȚĂ ÎN PRIDVORUL BISERICII” la Dumbrăveni

Tabăra Ortodoxă ,,VACANȚĂ ÎN PRIDVORUL BISERICII” la Dumbrăveni

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Arhiepiescop și Mitropolit Andrei, Parohia Ortodoxă „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil" din Dumbrăveni, județul Bistrița Năsăud a organizat Tabăra de vară intitulată "Vacanță în pridvorul Bisericii". 70 de copii și tineri din...