Unitatea Specială de Aviație Cluj-Napoca: 19 misiuni de salvare executate în februarie 2024

de | mart. 6, 2024

Piloții Unității Speciale de Aviație Cluj-Napoca au făcut parte, în februarie 2024, din echipajele aeromedicale SMURD și au reușit să ducă la bun sfârșit 19 de misiuni de salvare.

Echipajele elicopterelor SMURD au intervenit pentru acordarea asistenței medicale de urgență, transferarea de urgență a pacienților critici, căutarea, salvarea și evacuarea persoanelor accidentate, fiind transportate la unitățile spitalicești 19 persoane.

Misiunile de salvare, însumând 32 ore de zbor, au fost realizate prin punctele de operare aeromedicale  Jibou (12 intervenții, 12 persoane salvate) și Caransebeș  (7 intervenții, 7 persoane salvate).

Tot în luna februarie, personalul din Centrul Operațional al unității a coordonat 69 misiuni aeriene, pentru executarea acestora în deplină securitate aeronautică.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Societate

Festivalul Alimentului, la USAMV Cluj-Napoca

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca găzduiește, în 7 iunie 2024, la Centrul de Cercetări pentru Biodiversitate din campus, a XI-a ediție a Festivalului Alimentului, eveniment ce aduce în prim-plan talentele și abilitățile...

Înscrieri pentru Bootcamp STS 2024

Înscrieri pentru Bootcamp STS 2024

Serviciul de Telecomunicații Speciale anunță deschiderea înscrierilor pentru cea de-a treia ediție a Bootcamp STS, școala de vară IT&C dedicată studenților din facultățile cu profil tehnic din România, din anii II și III. Evenimentul se va desfășura și în acest an...