Unitatea Specială de Aviație Cluj-Napoca: 471 misiuni de salvare duse la bun sfârșit, în 2023

de | feb. 7, 2024

Piloții Unității Speciale de Aviație Cluj-Napoca au făcut parte, anul trecut, din echipajele aeromedicale SMURD și au reușit să ducă la bun sfârșit 471 de misiuni de salvare.

Echipajele elicopterelor SMURD au intervenit pentru acordarea asistenței medicale de urgență, transferarea de urgență a pacienților critici, căutarea, salvarea și evacuarea persoanelor accidentate, fiind transportate la unitățile spitalicești 383 persoane.  Misiunile de salvare, însumând 570 ore de zbor, au fost realizate prin punctele de operare aeromedicale Jibou (335 intervenții), Brașov (46 intervenții), Mureș (40 intervenții), Caransebeș (46 intervenții), Arad (3 intervenții), București (o intervenție).

Pe parcursul anului 2023, personalul aeronavigant al unității a executat un număr de 778 ore  de zbor cu elicopterele aflate în dotarea I.G.Av., îndeplinind misiuni de zbor în deplină securitate aeronautică. Piloții Unității Speciale de Aviație Cluj-Napoca s-au instruit în zbor 91 ore pentru menținerea sau obținerea calificărilor și specializărilor necesare pentru activitatea de zbor. De asemeni, au efectuat 138 ore de zbor în misiuni operaționale, cu aeronavele I.G.Av., în sprijinul altor structuri din cadrul M.A.I.

Tot în 2023, personalul din Centrul Operațional al unității a coordonat 1235 de misiuni aeriene, pentru executarea acestora în deplină securitate aeronautică.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Societate
USAMV Cluj-Napoca, la Agraria 2024

USAMV Cluj-Napoca, la Agraria 2024

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca va participa, în calitate de partener, la AGRARIA 2024, între 18-21 aprilie, în spațiul expozițional dedicat, din comuna Jucu (județul Cluj). Facultățile din cadrul universității noastre vor...