Valoarea morală a Sfintelor Taine

de | iun. 1, 2021

„Dacă trăim în Duhul, în Duhul să și umblăm!” Gal. 5, 25

Ediția de săptămâna aceasta a emisiunii „Cultură, morală, socieate”, vă propune un dialog pe tema valorii morale a Sfintelor Taine. În general, suntem obișnuiți să vorbim despre Sfintele Taine din perspectivă liturgică, mai ales pentru că există o nevoie acută de a explica, de a prezenta, conținutul, gesturile și simbolismul liturgic al acestor slujbe pentru creștinii noștri. Totuși, despre Sfintele Taine putem învăța mult mai multe din perspectivă dogmatică, adică a învățăturii de credință, dar și din perspectivă morală, adică a efectelor și lucrării acestora în viața credincioșilor.

În acest context, împreună cu dr. Gabriel Noje, ne-am propus ca săptămâna aceasta să discutăm despre modul în care, harul lui Dumnezeu înnoiește ființa umană în cadul Sfintelor Taine, o curățește, o îmbracă în „haină luminoasă” și restabilește chipul lui Dumnezeu în om, dându-i din nou posibilitatea și forța de a parcurge drumul către mântuire.

Audiție cu folos!

 

Cultură, morală, societate
Cultură, morală, societate
Valoarea morală a Sfintelor Taine
Loading
/

DISTRIBUIE

<a href="https://radiorenasterea.ro/author/pr-robert-kovacs/" target="_self">Pr. Robert Kovacs</a>

Pr. Robert Kovacs

Absolvent al studiilor de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. În prezent, doctorand în cadrul aceleiași instituții de învățământ superior. Redactor la Radio Renașterea și preot paroh la Parohia Ortodoxă „Sfântul Silvestru” din Cluj-Napoca.

Emisiuni recente

Pe cine botezăm? Ce ne spune Biblia? P4

Pe cine botezăm? Ce ne spune Biblia? P4

Programul de aprofundare a învățăturii biblice „Să învățăm și să citim împreună Sfânta Scriptură”, susținut de Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană, este difuzat la Radio Renașterea în fiecare zi de marți de la ora 19:00 - 20:22.

Evanghelia lui Hristos – Cuvântul Vieții

Evanghelia lui Hristos – Cuvântul Vieții

Viața Mântuitorului Iisus Hristos ne este împărtășită de Biserică, iar învățătura Lui și crâmpeie din parcursul Său pământesc ne sunt cunoscute din Evanghelie. Citindu-se Evanghelia în biserică, într-un fel ne împărtășim de Hristos, în calitate de Cuvânt al lui...