Valoarea morală a Sfintelor Taine

de | iun. 1, 2021

„Dacă trăim în Duhul, în Duhul să și umblăm!” Gal. 5, 25

Ediția de săptămâna aceasta a emisiunii „Cultură, morală, socieate”, vă propune un dialog pe tema valorii morale a Sfintelor Taine. În general, suntem obișnuiți să vorbim despre Sfintele Taine din perspectivă liturgică, mai ales pentru că există o nevoie acută de a explica, de a prezenta, conținutul, gesturile și simbolismul liturgic al acestor slujbe pentru creștinii noștri. Totuși, despre Sfintele Taine putem învăța mult mai multe din perspectivă dogmatică, adică a învățăturii de credință, dar și din perspectivă morală, adică a efectelor și lucrării acestora în viața credincioșilor.

În acest context, împreună cu dr. Gabriel Noje, ne-am propus ca săptămâna aceasta să discutăm despre modul în care, harul lui Dumnezeu înnoiește ființa umană în cadul Sfintelor Taine, o curățește, o îmbracă în „haină luminoasă” și restabilește chipul lui Dumnezeu în om, dându-i din nou posibilitatea și forța de a parcurge drumul către mântuire.

Audiție cu folos!

 

Radio Renasterea
Radio Renasterea
Valoarea morală a Sfintelor Taine
Valoarea morală a Sfintelor Taine
/
<a href="https://radiorenasterea.ro/author/pr-robert-kovacs/" target="_self">Pr. Robert Kovacs</a>

Pr. Robert Kovacs

Absolvent al studiilor de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Redactor la Radio Renașterea și preot paroh la Parohia Ortodoxă „Sfântul Silvestru” din Cluj-Napoca.

Mai multe

Sfânta Sofia, modelul mamelor creștine

Sfânta Sofia, modelul mamelor creștine

Sfânta Sofia este un model pentru orice mamă creștină. Ea este pomenită în calendarul creștin în data de 17 septembrie, alături de cele trei fiice ale sale. Sofia era o tânără creștină care trăia în Italia, la Roma, în timpul împăratului păgân Adrian (117-138). S-a...

Puterea Sfintei Cruci

Puterea Sfintei Cruci

Mulți dintre semenii noștri, afrimând că Sfânta Scriptură nu arată în mod explicit acest lucru, nu cinstesc Crucea. În cadrul aceste ediții vom identifica invățătura Sfintei Scripturi despre Sfânta Cruce și temeiurile logice ale cinstiri ei.