Valoarea morală a Sfintelor Taine

de | iun. 1, 2021

„Dacă trăim în Duhul, în Duhul să și umblăm!” Gal. 5, 25

Ediția de săptămâna aceasta a emisiunii „Cultură, morală, socieate”, vă propune un dialog pe tema valorii morale a Sfintelor Taine. În general, suntem obișnuiți să vorbim despre Sfintele Taine din perspectivă liturgică, mai ales pentru că există o nevoie acută de a explica, de a prezenta, conținutul, gesturile și simbolismul liturgic al acestor slujbe pentru creștinii noștri. Totuși, despre Sfintele Taine putem învăța mult mai multe din perspectivă dogmatică, adică a învățăturii de credință, dar și din perspectivă morală, adică a efectelor și lucrării acestora în viața credincioșilor.

În acest context, împreună cu dr. Gabriel Noje, ne-am propus ca săptămâna aceasta să discutăm despre modul în care, harul lui Dumnezeu înnoiește ființa umană în cadul Sfintelor Taine, o curățește, o îmbracă în „haină luminoasă” și restabilește chipul lui Dumnezeu în om, dându-i din nou posibilitatea și forța de a parcurge drumul către mântuire.

Audiție cu folos!

 

Radio Renasterea
Radio Renasterea
Valoarea morală a Sfintelor Taine
Valoarea morală a Sfintelor Taine
/
<a href="https://radiorenasterea.ro/author/pr-robert-kovacs/" target="_self">Pr. Robert Kovacs</a>

Pr. Robert Kovacs

Absolvent al studiilor de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. În prezent, doctorand în cadrul aceleiași instituții de învățământ superior. Redactor la Radio Renașterea și preot paroh la Parohia Ortodoxă „Sfântul Silvestru” din Cluj-Napoca.

Mai multe

Cum simplificăm o viață tot mai complicată? (ep 13)

Cum simplificăm o viață tot mai complicată? (ep 13)

„Părintele Isidor nu-şi întrerupea niciodată postul: ţinea în permanenţă plăcutul post al abţinerii de la vorba cea multă. De la mâncăruri şi băuturi de soi se abţinea oricum tot timpul, de vreme ce nu avea de nici unele dintre aces­tea. Căci el nu avea nimic, iar...

Categoria Psalmilor de implorare (penitențiali): Psalmul 37 (38)

Categoria Psalmilor de implorare (penitențiali): Psalmul 37 (38)

Psalmul acesta de lamentație scoate la iveală o deosebită sensibilitate morală. Poate fi vorba de o boală misterioasă și grea, probabil lepră l-a lovit pe protagonistul acestui psalm. Din perspectiva doctrinei vechitestamentare a retribuției, această boală este trăită...