Valoarea morală a Sfintelor Taine

de | iun. 1, 2021

„Dacă trăim în Duhul, în Duhul să și umblăm!” Gal. 5, 25

Ediția de săptămâna aceasta a emisiunii „Cultură, morală, socieate”, vă propune un dialog pe tema valorii morale a Sfintelor Taine. În general, suntem obișnuiți să vorbim despre Sfintele Taine din perspectivă liturgică, mai ales pentru că există o nevoie acută de a explica, de a prezenta, conținutul, gesturile și simbolismul liturgic al acestor slujbe pentru creștinii noștri. Totuși, despre Sfintele Taine putem învăța mult mai multe din perspectivă dogmatică, adică a învățăturii de credință, dar și din perspectivă morală, adică a efectelor și lucrării acestora în viața credincioșilor.

În acest context, împreună cu dr. Gabriel Noje, ne-am propus ca săptămâna aceasta să discutăm despre modul în care, harul lui Dumnezeu înnoiește ființa umană în cadul Sfintelor Taine, o curățește, o îmbracă în „haină luminoasă” și restabilește chipul lui Dumnezeu în om, dându-i din nou posibilitatea și forța de a parcurge drumul către mântuire.

Audiție cu folos!

 

Radio Renasterea
Radio Renasterea
Valoarea morală a Sfintelor Taine
Valoarea morală a Sfintelor Taine
/
<a href="https://radiorenasterea.ro/author/pr-robert-kovacs/" target="_self">Pr. Robert Kovacs</a>

Pr. Robert Kovacs

Absolvent al studiilor de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. În prezent, doctorand în cadrul aceleiași instituții de învățământ superior. Redactor la Radio Renașterea și preot paroh la Parohia Ortodoxă „Sfântul Silvestru” din Cluj-Napoca.

Mai multe

Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului

Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului

De ce a fost ales anul 2022 ca an omagial al rugăciunii și al sfinților isihaști? Deoarece s-a constatat o necesitate a accentuării rolului rugăciunii în viața Bisericii și a credincioșilor, și acest lucru mai ales în contextul restricțiilor cauzate de situația...

Cine a fost Ioan Botezătorul? (Pr. Prof. Stelian Tofană) P4

Cine a fost Ioan Botezătorul? (Pr. Prof. Stelian Tofană) P4

Programul de aprofundare a învățăturii biblice „Să învățăm și să citim împreună Sfânta Scriptură” susținut de Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană este difuzat la Radio Renașterea în fiecare zi de marți de la ora 19.00.

Preasfințitul Părinte Vasile, omul lui Dumnezeu

Preasfințitul Părinte Vasile, omul lui Dumnezeu

Invitatul emisiunii Părinți filocalici contemporani este episcopul nostru vicar BENEDICT Bistrițeanul, cu dar de la Dumnezeu de a vorbi limbile moderne și de a cunoaște și înțelege limbile clasice, de a-l studia pe Sfântul Isaac în limba în care acesta a scris și a...