Veniți de luați lumină!

de | apr. 8, 2018 | Actualitatea religioasă

Cu puțin timp înainte de miezul nopții (aproape de ora 12), Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului a chemat mulțimea de credincioși aflați la Slujba de Înviere de la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca:

Veniti de luati lumină!

Slujba a fost oficiată pe podiumul special amenajat în fața lăcașului de cult.

După citirea Evangheliei de la Liturghia Sambetei celei Mari, Ierarhul a rostit un cuvânt de învățătură prin care a făcut un  îndemn la unitate în credință și la comuniune.

Veniți de luați lumină!Înainte de Pătimirile Sale de bunăvoie, Domnul Iisus Hristos S-a rugat ca toţi cei ce vor crede în El să fie una, ca lumea să fie convinsă că El a fost trimis de Tatăl. Între creştini era o comuniune deplină şi o dragoste puternică. Dezbinările au intervenit mai târziu.

Deasemenea Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a amintit și de unirea românilor, eveniment de la a cărui înfăptuire se împlinesc în acest an 100 de ani.

Domnul Hristos S-a rugat Tatălui pentru unitatea noastră spirituală. Anul acesta însă ne aducem aminte că Dumnezeu ne-a ajutat acum un secol, la 1 Decembrie 1918, să se realizeze şi unitatea noastră naţională. Această unitatea avea la temelie unitatea noastră spirituală.

Acesta era visul de generaţii a românilor. Mulţi au trecut în veşnicie fără să-l vadă realizat, dar cu credinţa că momentul unirii va veni.

La final, Ierarhul, preoții, diaconii și credincioșii cu lumânări în mâini au înconjurat de trei ori lăcașul de cult cântând: Hristos a Înviat!

Ultimele articole

Omul este dragoste | Părintele Constantin Galeriu

Omul este dragoste | Părintele Constantin Galeriu

Părintele Constantin Galeriu; „Revelația ne învață că Dumnezeu este dragoste. Existența își are începutul, de asemenea, în dragoste ca dar al lui Dumnezeu. Răscumpărarea și nașterea noastră din nou s-a făcut tot prin dragoste, o dragoste atât de mare, încât a dus la...