„Viaţa ca dar al lui Dumnezeu -responsabilitatea creştină în perspectiva morţii”, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj

de | mai 9, 2018

La Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca a avut loc astăzi, 9 mai 2018, deschiderea oficială a celei de-a patra consultații teologice interconfesionale, organizată de instituția gazdă în parteneriat cu Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului și Diakonie Neuendettelsau, din Germania, împreună cu reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Române.

Momentul a fost marcat cu o scurtă rugăciune și cuvinte de salut.

La manifestare a fost prezent Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, care a rostit un cuvânt de învățătură cu privire la darul vieții, Rectorul Mattias Hartman – preşedintele Consiliului de Conducere al Diakoniei Neuendettelsau, pr. prof. univ. dr. Ioan Chirilă – președintele senatului Universității Babeș-Bolyai și alți invitați.

Moderatorul evenimentului a fost pr. prof. univ. dr Vasile Stanciu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă.

Lucrările au continuat astăzi cu o serie de prelegeri pe tema „Viaţa ca dar al lui Dumnezeu -responsabilitatea creştină în perspectiva morţii”, care este și tema întâlnirii.

La eveniment au participat numeroși profesori și teologi, membrii ai diferitelor organizații ecumenice și studenți interesați de un dialog constructiv pentru înțelegerea reciprocă a credinței, acțiunii diaconale și a culturii diferitelor popoare.

Prin misiunea pe care o desfășoară, organizația Diakonie Neuendettelsau menține strâns de ani de zile relații parteneriale cu diferite dieceze și instituții ale Bisericii Ortodoxe Române, în vederea cooperării în sprijinul reflecției practice diaconale, cu accent pe munca socială în sprijinul comunității. Pentru aceasta sunt organizate vizite reciproce, întâlniri și nu în ultimul rând dialoguri teologice. Cel din acest an se concentrează pe o temă actuală care face referire la viața privită ca dar al lui Dumnezeu și responsabilitatea creștină în privința morții, informează CCES.

În cadrul dialogului, lucrările vor continua atât la Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității Babeș-Bolyai, cât și la Mănăstirea Nicula, din Arhiepiscopia Clujului și în Eparhia Sălajului.

Credit foto: Darius Echim.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA