VIDEO | Conferința „Nevoia de autenticitate”, susținută de PS Părinte Benedict Bistrițeanul

de | dec. 14, 2023

Joi seara, 14 decembrie 2023, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a fost invitatul Asociației Studenților Creștini Ortodocși (ASCOR) din Cluj-Napoca, în cadrul serilor duhovnicești din Postul Nașterii Domnului 2023.

Cu acest prilej, Părintele Episcop-vicar Benedict a susținut o conferență pe tema „Nevoia de autenticitate”, urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Conferința a avut loc în sala „Nicolae Ivan” (201) de la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, începând cu ora 20:00, și a putut fi urmărită pe canalele media ale ASCOR Cluj-Napoca. De asemenea, poate fi urmărită integral AICI.

Conferința face parte din cadrul serilor duhovnicești organizate pentru studenţi şi publicul larg, în perioada Postului Nașterii Domnului, în fiecare joi seara, de Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români, filiala Cluj-Napoca.

„Conferinţele, cu o tradiţie de peste 20 ani, ne invită şi ne învaţă să pătrundem mai adânc în trăirea spiritualităţii creştin ortodoxe, mai ales în perioadele de post, unde se cade să ne îndreptăm mai atent către rugăciune, fapte bune și urmarea poruncilor lui Dumnezeu. Întâlnirile, cu persoane marcante ale Ortodoxei româneşti, dar şi cu renumiți profesori sau oameni de cultură, au scopul ca studenţii clujeni să aibă posibilitatea să asiste, dar să şi participe la dialoguri cu invitaţii”, informează site-ul ASCOR Cluj-Napoca.

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Foto credit: Ionuț Chifa / Mitropolia Clujului

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

A fost o nouă Noapte a Muzeelor memorabilă pentru instituția noastră, a douăzecea pe plan european și național și a zecea de când, într-un număr atât de mare, ne treceți pragul. Și în seara zilei de 18 mai 2024, peste 900 de vizitatori au dorit să descopere un spațiu...