(VIDEO) „Domnul are treabă cu voi!” – conferința Preasfințitului Benedict Bistrițeanul, la ITO Banatul de Munt

de | iul. 19, 2023

În perioada 18-20 iulie 2023, în Episcopia Caransebeșului are loc întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte. În cea de-a doua zi a evenimentului a fost organizată o conferință pentru tineri, în Parcul Tricolorului din Reșița, fiind susținută de Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, invitat special al manifestării, la care s-au reunit 300 de tineri din județul Caraș-Severin, din țară și din străinătate.

În cadrul conferinței, Episcopul-vicar Benedict a vorbit despre rolul important pe care tinerii îl au în lume și în Biserică deopotrivă, despre aflarea sensului și a chemării în viață, prin lăsarea în voia lui Dumnezeu, încurajând tinerii să fie activi, curioși și să aibă inițiative în viața de zi cu zi, prin care însuși lucrarea lui Dumnezeu se va face simțită în lume. Totodată, ierarhul a răspuns și la o serie de întrebări ale tinerilor cu privire la diferite arii de interes ale acestora – despre găsirea de modele sănătoase în viață, căsătorie, mântuire, dar și curiozități vizavi de stabilirea unei relații personale a fiecăruia cu Dumnezeu. Părintele Episcop Benedict Bistrițeanul și-a exprimat bucuria de a participa la o întâlnire a tinerilor, alegând ca motto al conferinței un verset din Scriptură, subliniind importanța ghidării tinerilor după exemplele Sfintei Evanghelii:

„Am fost tare bucuros să particip, la Reșița, la această întâlnire a tinerilor veniți din toată țara și să medităm la lucrurile frumoase și tinerești, pornind de la Scriptură și de la exemplele pe care le avem acolo. Sfântul Apostol Petru și răspunsul pe care el l-a dat Domnului a stat ca motto pentru această întâlnire: «Doamne, Tu le ştii toate. Tu ştii că Te iubesc.», însemnând că tânăr fiind, și nu numai, ne apropiem de Domnul cu tot ce suntem noi, pentru că El ne primește, ne îmbrățișează și ne așează pe un drum nou sau ne reașează pe un drum pe care l-am pierdut la un moment dat.”

De asemenea, Preasfințitul Părinte Benedict a mai adăugat că este necesară maturizarea duhovnicească pe acest drum, care se obține prin râvnă, experiență și multă încredere în Dumnezeu:

„E vorba de o chemare, de o experiență și de o maturizare în această experiență care se finalizează cu o a doua chemare de a ne așeza într-o matcă a unei vieți pe care ne-o dorim matură. În sensul acesta, am meditat tinerește și pentru tineri, despre cum ar trebui lecturată viața în paradigma ei cea mai frumoasă, evanghelică: cu râvnă, experiență și foarte multă încredere în Dumnezeu.”

În finalul conferinței, Preasfinția Sa a transmis un mesaj de încurajare spre stăruința în Biserică și în dreapta credință. Cuvintele „Voi sunteți prezentul lui Dumnezeu” au fost ca un rezumat al întregii conferințe și al mesajului pe care ierarhul l-a transmis tinerilor.

De asemenea, tot în final, un cuvânt de învățătură, mulțumire și dragoste a fost transmis și din partea ierarhului locului, Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, cel care a fost alături de tineri încă din debutul evenimentului.

Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte se va încheia în data de 20 iulie, cu participarea la Sfânta Liturghie și la festivitatea de încheiere a evenimentului, care vor avea loc la Mănăstirea „Sf. Pr. Ilie Tesviteanul” din Bocșa Vasiova.

(VIDEO) Conferința poate fi vizionată integral AICI

Sursă text și foto: Episcopia Caransebeșului

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

Sâmbătă, 25 mai 2024, Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca a organizat cea de-a treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”. Evenimentul, desfășurat în prezența Preasfințitului Părinte Benedict...

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat sâmbătă, 25 mai 2024, în mijlocul credincioșilor Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Budești, județul Bistrița-Năsăud. Cu această...