VIDEO | „Naşterea Domnului Hristos în lume – nădejdea noastră”, conferința susținută de Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul

de | dec. 17, 2020

Joi seara, 17 decembrie 2020, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a fost invitatul Asociației Studenților Creștini Ortodocși (ASCOR) din Cluj-Napoca, în cadrul serilor duhovnicești din Postul Nașterii Domnului.

Cu acest prilej, în cea de-a patra seară duhovnicească, Părintele Episcop Benedict Bistrițeanul a conferențiat online pe tema „Naşterea Domnului Hristos în lume – nădejdea noastră”. La finalul prelegerii, a avut loc o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Conferința a fost susținută pe platforma „Zoom meetings”, începând cu ora 20:00, și a putut fi urmărită pe canalele media ale ASCOR Cluj-Napoca, YouTube şi Facebook, dar şi pe paginile de socializare ale Radio Renașterea și Doxologia.

Conferința face parte din cadrul serilor duhovnicești organizate în fiecare joi seara de Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români, filiala Cluj-Napoca, în perioada Postului Nașterii Domnului, pentru studenţi şi publicul larg.

În contextul pandemiei actuale, spre deosebire de ceilalți ani, serile duhovnicești au loc exclusiv online.

„Conferinţele, cu o tradiţie de peste 20 ani, ne invită şi ne învaţă să pătrundem mai adânc în trăirea spiritualităţii creştin ortodoxe, mai ales în perioadele de post, unde se cade să ne îndreptăm mai atent către rugăciune, fapte bune și urmarea poruncilor lui Dumnezeu. Întâlnirile, cu persoane marcante ale Ortodoxei româneşti, dar şi cu renumiți profesori sau oameni de cultură, au scopul ca studenţii clujeni să aibă posibilitatea să asiste, dar să şi participe la dialoguri cu invitaţii”, informează site-ul ASCOR Cluj-Napoca.

Foto credit: ASCOR Cluj-Napoca

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Joi, 22 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Panticeu, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei mortuare din...