Vizită arhierească în tabăra de vară de la Mărișel

de | iul. 20, 2018

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a fost prezent vineri, 20 iulie 2018, în mijlocul tinerilor care participă în perioada 16-21 iulie, în tabăra de vară de la Mărișel, județul Cluj.

Părintele Mitropolit a adresat tinerilor un cuvânt de învățătură, oferindu-le numeroase exemple de tineri cu viață curată precum Sfântul Ioan Valahul.

Mitropolitul Clujului a dat numeroase exemple și recomandări, în cuvântul său, din literatura română și universală adresându-le tinerilor o invitație la lectură.

După cuvântul de învățătură tinerii au adresat întrebări Înaltpreasfințitului Andrei despre viața duhovnicească, iar apoi  au prezentat un program artistic cu scenete și recitaluri de poezii și cântece religioase.

La final, Înaltpreasfințitul Andrei  le-a oferit în dar cărți religioase.

Tabăra de la Mărișel este organizată de Biroul de Tineret al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului în parteneriat cu ASCOR filiala Cluj-Napoca.  Aceasta este cea de-a șașea tabără de vară organizată pentru copiii și tinerii clujeni, dar și din țară, în tabără fiind prezenți 77 de tineri cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani, din Cluj, București, Titu, Brașov, Râmnicu Vâlcea etc.

Potrivit coordonatorului activităților de tineret din Arhiepiscopia Clujului, Radu Copil, tinerii au parte în aceste tabere de vară de un program diversificat. Sunt organizate concursuri, întreceri sportive, ateliere practice, drumeții și excursii la principalele obiective turistice din zonă. În același timp tinerii participă în fiecare dimineață și seară la un program de rugăciune, dar și la discuții tematice coordonate de părintele Dan Hognogi, protopop de Cluj 1.

Programul unei zile obișnuite în taberele de vara pentru copii și adolescenți debutează cu rugaciunea de dimineața, urmata de micul dejun, cateheza tematica cu preotul taberei, sport și joaca, discuții pe grupuri de vârsta cu voluntarii, prânzul, timp liber pentru odihna la amiaza, ateliere, gustare, participarea la slujba Vecerniei, discuție cu preotul taberei; sport, cina, jocuri de grup pentru toți participanții, cântece la chitara, jocuri de interior, scenete la atelierul de teatru, gustare și apoi retragerea în camere.

Darius Echim

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA