Vizită frățească a PS Iustin Sigheteanul în Episcopia Europei de Nord

de | nov. 15, 2015

La invitația Preasfințitului Părinte Episcop Macarie, în perioada 11-15 noiembrie 2015, Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului si Sătmarului, a făcut o vizită frățească in Episcopia Europei de Nord, pe coasta de vest a Norvegiei.
Cei doi ierarhi, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi, au oficiat Sfânta Liturghie în Parohia Ortodoxă Română “Sfintele Mucenițe Filofteia de la Curtea de Argeș, Tatiana de la Craiova și Suniva” din orașul norvegian Bergen. Parohia este păstorită de preotul maramureșean Andrei Marius Pop. Cu acest prilej, părintele paroh a fost hirotesit iconom stavrofor, primind totodată în dar „Crucea Maramureșeană pentru clerici”.
După momentul Sfintei Evanghelii, Preasfințitului Părinte Episcop Macarie a dat citire Pastoralei Sfântului Sinod, trimisă clerului și credincioșilor din parohiile Patriarhiei Române cu ocazia anului omagial al “Misiunii parohiei şi mănăstirii azi şi Anul comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii”.
În timpul Sfintei Liturghii s-au făcut rugăciuni pentru tinerii care au fost răniți în incendiul ce a avut loc la clubul bucureștean „Colectiv” în urmă cu două săptămâni și pentru victimele atentatelor de la Paris. La finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie i-a conferit Preasfințitului Părinte Iustin Sigheteanul „Crucea Nordului pentru arhierei”. În semn de mulțumire pentru invitația făcută si pentru ospitalitate, Preasfințitul Iustin Sigheteanul a oferit Preasfințitului Macarie o icoană cu Maica Domnului Dulcea Sărutare, realizată in atelierul de pictură al Mănăstirii sătmărene Țeghea.
În această după-amiază, 15 noiembrie 2015, cei doi ierarhi au vizitat Muzeul Universitar din Bergen, loc în care se organizează expoziția de icoane de patrimoniu din Transilvania. Aici va fi adusă străvechea icoană a Maicii Domnului de la Mănăstirea maramureșeană Dragomirești. Ierarhii și colaboratorii lor au fost întâmpinați și conduși în galeriile de artă medievală de către directorul muzeului, profesorul dr. Henrik von Achen.

Vizită părintească la spitalul din orașul Bergen, Norvegia

În după-amiaza zilei de sâmbătă, 14 noiembrie 2015, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi al Europei de Nord, împreună cu Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului si Sătmarului, au făcut o vizită părintească la Spitalul Universitar din orașul norvegian Bergen, unde se află internat tânărul Marius Frățoaică, care a fost rănit în incendiul ce a avut loc la clubul bucureștean “Colectiv” in urmă cu două săptămâni.
Bucuria a fost cu atât mai mare cu cât bolnavul și-a sărbătorit sâmbăta aceasta, ziua de naștere. Cu acest prilej, cei doi ierarhi i-au oferit câteva daruri de suflet și au rostind mai multe rugăciuni pentru însănătoșirea sa și grabnica lui întoarcere acasă.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Monor

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Monor

În Duminica a 33-a după Rusalii (a Vameșului și a Fariseului), 25 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității din Parohia...

Slujire arhierească și sfințirea capelei mortuare din Pata

Slujire arhierească și sfințirea capelei mortuare din Pata

În Duminica a 33-a după Rusalii (a Vameșului și a Fariseului), 25 februarie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a slujit în Parohia Pata, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei...

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Joi, 22 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Panticeu, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei mortuare din...