Marţi, 15 decembrie 2015, persoanele private de libertate din Penitenciarul Bistriţa au avut ocazia de a se întâlni cu Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei Andreicuţ, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului.

DSCN3404 -1Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei Andreicuţ a fost prezent în Penitenciarul Bistriţa pentru a transmite un cuvânt de alinare deţinuţilor. Cu aceasta ocazie, au fost împărţite cărţi de colinde şi 100 de daruri pentru deţinuţii nevizitaţi din partea credincioşilor din Parohia Sfântul Gheorghe din Bistriţa.

Vizita a fost planificată în contextul activităţilor ce fac parte din programul de susţinere moral-religioasă derulat în aşezămintele penitenciare, fiind un prilej de apropiere de divinitate şi de reculegere.

Apropierea de Dumnezeu şi nevoia de spiritualitate sunt mai acut resimţite în aşezămintele de detenţie, aducând mângâiere sufletească celor de dincolo de gratii, care învăţă că smerenia şi iertarea contribuie la eliberarea de povara greşelilor, la acceptarea de sine şi a aproapelui.

Share This