Vizită pastorală în Danemarca

de | feb. 1, 2016

În perioada 30 ianuarie – 2 februarie 2016, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie al Europei de Nord se află într-o vizită pastorală în Danemarca.
Sâmbătă, 30 ianuarie, părintele episcop Macarie a săvârșit Taina Sfântului Maslu în parohia românească din Copenhaga și a botezat o femeie vârstnică din comunitate (78 de ani). După slujbă, părintele episcop și preoții slujitori au spovedit și îndrumat credincioșii aflați în necazuri și nevoi.
Duminică, 31 ianuarie, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie, înconjurat de un sobor de preoți și DSC_9437diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie în parohia ortodoxă română din Copenhaga.
După Sfânta Liturghie a fost oficiat un parastas pentru vrednicul de pomenire Mitropolit Bartolomeu, astăzi, la împlinirea a cinci ani de la trecerea la cele veșnice.
Toți copii prezenți la slujbă au primit din partea ierarhului mai multe daruri iar după agapa creștină, părintele episcop Macarie s-a întâlnit cu tinerii din Centrul de tineret „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” al Episcopiei Ortodoxe române a Europei de Nord.
În zilele următoare, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie se va afla în peninsula Iutlanda, unde va sluji la paraclisul Mănăstirii Ortodoxe Române „Sfinții Cuvioși Macarie Romanul și Ioan Iacob de la Neamț”.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

A fost o nouă Noapte a Muzeelor memorabilă pentru instituția noastră, a douăzecea pe plan european și național și a zecea de când, într-un număr atât de mare, ne treceți pragul. Și în seara zilei de 18 mai 2024, peste 900 de vizitatori au dorit să descopere un spațiu...