Vizită pastorală în Danemarca

de | feb. 1, 2016 | Actualitatea religioasă

În perioada 30 ianuarie – 2 februarie 2016, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie al Europei de Nord se află într-o vizită pastorală în Danemarca.
Sâmbătă, 30 ianuarie, părintele episcop Macarie a săvârșit Taina Sfântului Maslu în parohia românească din Copenhaga și a botezat o femeie vârstnică din comunitate (78 de ani). După slujbă, părintele episcop și preoții slujitori au spovedit și îndrumat credincioșii aflați în necazuri și nevoi.
Duminică, 31 ianuarie, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie, înconjurat de un sobor de preoți și DSC_9437diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie în parohia ortodoxă română din Copenhaga.
După Sfânta Liturghie a fost oficiat un parastas pentru vrednicul de pomenire Mitropolit Bartolomeu, astăzi, la împlinirea a cinci ani de la trecerea la cele veșnice.
Toți copii prezenți la slujbă au primit din partea ierarhului mai multe daruri iar după agapa creștină, părintele episcop Macarie s-a întâlnit cu tinerii din Centrul de tineret „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” al Episcopiei Ortodoxe române a Europei de Nord.
În zilele următoare, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie se va afla în peninsula Iutlanda, unde va sluji la paraclisul Mănăstirii Ortodoxe Române „Sfinții Cuvioși Macarie Romanul și Ioan Iacob de la Neamț”.

Ultimele articole

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 4-a după Paști (a vindecării slăbănogului de la Vitezda), 15 mai 2022,  Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din...

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

În Duminica a 3-a după Paști (a Mironosițelor), 8 mai 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității ortodoxe române din Londra, Regatul...