Deseori, vocea și cântecul lui Grigore Sâmboan, pe care iubitorii de frumos și tradiție românească le apreciază, aduc mângâiere, bucurie, iar uneori, lacrimi. Publicul îl iubește și îl respectă, iar acest lucru se întoarce tot spre ei, ascultătorii, mai ales în cadrul emisiunilor în direct.
Este absolvent al Facultății de Teologie Ortodoxă și al Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, timp în care a trăit importante ipostaze și experiențe culturale: redactor-șef la revista “Itinerarii”, publicație a studenților Facultății de Teologie Ortodoxă, director cultural al Asociației „Credința Ortodoxă” a Studenților Teologi, coordonator cultural al „Serilor poetice” organizate de Asociația „Credința Ortodoxă” a Studenților Teologi. A cochetat cu teatrul, dar și-a găsit împlinirea tot în pasiunea pentru tradiție, obiceiuri și folclor, pe care le iubește și le respectă. Tocmai de aceea, nu face rabat de la calitatea actului artistic.
Ne-a făcut o deosebită bucurie să fim împreună cu Grigore Sâmboan, de această dată în calitate de invitat al emisiunii Dialoguri. Am depănat amintiri plăcute despre familie și satul copilăriei, despre școală și prietenie, despre Radio Renașterea și despre ascultătorii noștri, despre Postul Crăciunului de odinioară și cel de azi, despre sărbătorile de iarnă ce stau să bată la ușă.
Vă invit să ascultați un interviu cu și despre Grigore Sâmboan, consultant artistic la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj și redactor la Radio Renașterea. Grigore Sâmboan este un profesionist care a transformat pasiunea pentru tradiție, obiceiuri și folclor în muncă.