Volumul II al cărții-album „În fiecare arbore cântă o vioară posibilă. Mitropolitul Bartolomeu prin ochii tinerilor”, lansat la Cluj-Napoca

de | mai 19, 2023

Vineri, 19 mai 2023, în cadrul celei de a XI-a ediţii a Zilelor Clujului, la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj Napoca a avut loc lansarea cărții-album „În fiecare arbore cântă o vioară posibilă. Mitropolitul Bartolomeu prin ochii tinerilor”, voIumul II, apărut la Editura „Casa Cărții de Știință”. Cartea este rezultatul unei colaborări între Fundația „Mitropolitul Bartolomeu” şi elevii Colegiului „Gheorghe Șincai” din Cluj-Napoca.

În cartea-album, coordonată de profesoarele Manuela Botiș și Uliana Jurcan, elevii au adunat gânduri și creații originale despre cel care a fost omul de cultură Mitropolitul Bartolomeu Anania, toate acestea fiind însoțite de desene și ilustrații specifice.

Au evocat personalitatea Mitropolitului Bartolomeu și au prezentat volumul: Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, pr. lect. univ. dr. Bogdan Ivanov – administratorul Fundaţiei „Mitropolitul Bartolomeu” și lector la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, coordonatoarele volumului: prof. Manuela Botiș și prof. Uliana Jurcan, Simona Vlasa – redactor și realizator de emisiuni la Radio Renașterea și de alți invitați.

În cadrul lansării, grupul vocal al Colegiului Naţional „Gheorghe Șincai” din Cluj-Napoca, coordonat de profesoara Uliana Jurcan, a susținut un moment muzical.

Volumul I al cărții-album „În fiecare arbore cântă o vioară posibilă. Mitropolitul Bartolomeu prin ochii tinerilor” a fost lansat anul trecut, la data de 15 septembrie 2022, în cadrul Festivalului Internațional de Carte Transilvania (FICT), desfășurat în perioada 15-18 septembrie 2022, în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Foto credit: Prof. Mimi Gramnea / Facebook

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

Sâmbătă, 25 mai 2024, Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca a organizat cea de-a treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”. Evenimentul, desfășurat în prezența Preasfințitului Părinte Benedict...

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat sâmbătă, 25 mai 2024, în mijlocul credincioșilor Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Budești, județul Bistrița-Năsăud. Cu această...