Volumul „Libertatea duhului și sclavia modernă” al părintelui Claudiu Melean, lansat la Muzeul Mitropoliei Clujului

de | mart. 28, 2024

Înscrisă în seria evenimentelor organizate de Muzeul Mitropoliei Clujului sub genericul „Serile Culturale ale Muzeului Mitropoliei Clujului”, lansarea volumului „Libertatea duhului și sclavia modernă”, avându-l ca autor pe Pr. Claudiu Melean, lucrare apărută la Editura „Agnos” în cursul anului 2023, a însuflețit spațiile demisolului Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca în seara zilei de 27 martie 2024.

În deschiderea evenimentului, moderat de către D-l. Dr. Paul-Ersilian Roșca, directorul Muzeului, a luat cuvântul Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, ierarhul clujean vorbindu-le celor prezenți despre actualitatea și provocările luptei cu patimile pentru dobândirea libertății duhului.

În continuare, ceilalți invitați ai serii, Pr. Prof. Univ. Dr. Ioan Chirilă (Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca) și Prof. Univ. Dr. Adrian Opre (Decanul Facultății de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca), au făcut ample excursuri și analize ale volumului și provocatoarei teme a antinomicei perechi libertate-sclavie. Numeroasele abordări de natură teologică și psihologică au revelat publicului prezent posibile răspunsuri și soluții pentru ieșirea din marasmul adicțiilor, dependențelor și angoaselor agitatei societăți contemporane.

În continuare, D-l. Andrei Argentis, antreprenor și recordman mondial, a făcut o mărturie de suflet, tânărul povestind propriul „drum al Golgotei” pe care l-a parcurs pentru a lăsa în urmă grave dependențe.

La final, autorul, Pr. Claudiu Melean, a mulțumit tuturor celor prezenți pentru susținere și pentru dragostea frățească, manifestându-și speranța ca acest volum, rod al unei susținute cercetări și îndelungate experiențe pastorale, să constituie un posibil răspuns pentru cei care caută soluții de ieșire din impas.

Seara a fost întregită și prin frumoasele momentele muzicale, artiștii fiind tinerii din Oastea Domnului Cluj-Napoca.

Mai multe fotografii AICI. 

Foto: Ovidiu Ciobanu / Creator TV

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

A fost o nouă Noapte a Muzeelor memorabilă pentru instituția noastră, a douăzecea pe plan european și național și a zecea de când, într-un număr atât de mare, ne treceți pragul. Și în seara zilei de 18 mai 2024, peste 900 de vizitatori au dorit să descopere un spațiu...