Volumul „Mai aproape de Hristos” al Înaltpreasfințitului Andrei, lansat la Târgul Gaudeamus

de | apr. 21, 2016 | Actualitatea religioasă

Editura Renașterea a lansat două volume în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus, joi, 21 aprilie 2016. Evenimentul a început la ora 12:00 și s-a desfășurat în prezența Mitropolitului Andrei care a prezentat publicului ultima carte a Înaltpreasfinției Sale, intitulată „Mai aproape de Hristos”.

Cartea ierarhului a fost prezentată de președintele Senatului Universității Babeș-Bolyai, pr .prof. univ. dr. Ioan Chirilă.

lansare-carte-IPS4-768x1024

„Este un volum prilejuit de păstorirea de 5 ani ca şi arhiereu în scaunul mitropolitan de la Cluj, care include toate editorialele apărute în Revista Renaşterea şi de asemenea câteva studii şi alocuţiuni publicate în revista Mitropoliei noastre. Aşadar un volum care reliefează activitatea publicistică a Mitropolitului nostru şi care reflectă preocupări pastorale, atitudini faţă de provocările timpului, reflecţii teologice sau duhovniceşti”, a declarat pentru Radio Renașterea, directorul editurii Renașterea, părintele Cătălin Pălimaru.

Tot astăzi, în cadrul târgului de carte Gaudeamus a fost lansată cartea „Muntele Athos. Istorie și înoire în paradisul monahilor”, despre care a vorbit conf. univ. Ion Cârja de la Facultatea de Istorie din cadrul Universității Babeș Bolyai.

Târgul Gaudeamus, aflat la ediția a 17-ea rămâne deschis până duminică.

Iubitorii de lectură sunt invitați să-l viziteze in Piata Unirii, unde participă peste 80 de edituri care au pregătit cele mai recente apariţii editoriale din ţară şi de peste hotare.

 

Ultimele articole

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 4-a după Paști (a vindecării slăbănogului de la Vitezda), 15 mai 2022,  Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din...

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

În Duminica a 3-a după Paști (a Mironosițelor), 8 mai 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității ortodoxe române din Londra, Regatul...