Voluntari pentru Colecta Națională de Alimente, din decembrie

de | nov. 27, 2023

Banca pentru Alimente a dat start apelului de voluntari pentru cea mai mare campanie de solidaritate la nivel național. Colecta de Alimente se va desfășura în perioada 15-17 decembrie 2023, în câteva sute de magazine din toată țara. În județele Cluj, Alba, Sibiu și Bistrița-Năsăud, deservite de Banca pentru Alimente Cluj, sunt implicate 94 magazine și supermarketuri.

Înscrierile ca voluntari în cadrul colectei au început luni, 27 noiembrie și se încheie joi, 30 noiembrie.

„Alături de persoanele care donează și de organizațiile partenere ale Băncii pentru Alimente, voluntarii sunt inima campaniei noastre de colectare de alimente. Ei sunt legătura directă dintre generozitatea comunității noastre și persoanele care au mai mare nevoie de ajutor”, declară Andreea Bobiș, vicepreședintele Băncii pentru Alimente Cluj.

În fiecare regiune din România unde activează cele nouă Bănci Regionale pentru Alimente, voluntari dedicați se implică la nivel local, în cadrul magazinelor partenere, iar aici se strâng  alimente de bază ce sunt donate de clienții magazinelor.

În toate unitățile de alimentație incluse în program sunt amplasate cutii speciale, după casele de marcat, unde clienții pot face un gest concret de solidaritate, prin cumpărarea și donarea unor alimente de bază neperisabile.

Persoanele interesate să se implice trebuie să completeze  formularul de înscriere online disponibil pe https://bancapentrualimente.ro/voluntariat-colecta-nationala-de-alimente/. Se pot înscrie persoanele majore, iar tinerii care au împlinit 16 ani au nevoie de acordul scris al părinților. Pentru cei care doresc să participe împreună cu prietenii, colegii de la serviciu sau de la școală, înscrierea se poate face în grup.

Nu se cer anumite cunoștințe sau abilități specifice, tot ceea ce contează este ca persoanele care se înscriu să dorească să se implice cu pasiune și bucurie și să fie disponibile pentru deplasarea fizică în magazinele partenere în perioada 15-17 decembrie. Fiecare voluntar va putea alege județul și orașul în care vrea să se implice.

Persoanele care vor să ajute, însă nu reușesc să se implice ca voluntari la campania din 15-17 decembrie, pot ajuta printr-o donație lunară de 2 euro pe lună, printr-un sms cu textul HRANA, la numărul 8845. Astfel, fiecare donator ajută la salvarea de la risipă a unei cantități de aproximativ 9 kilograme de mâncare/lună, hrană care ajunge la ONG-uri care deservesc oameni în nevoie din județele Cluj, Alba, Sibiu și Bistrița-Năsăud.

Federația Băncilor pentru Alimente din România cuprinde nouă Bănci Regionale pentru Alimente în București, Cluj, Roman, Oradea, Brașov, Timișoara, Constanța, Craiova, Galați. Aceasta este o mare rețea națională de solidaritate la dispoziția societății, organizațiilor caritabile și a celor mai vulnerabili dintre noi, o punte între existența surplusului de alimente și cei care au mai multă nevoie de hrană.

 

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Societate
Examenul Național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024

Examenul Național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024

Probele de evaluare a competențelor din cadrul primei sesiuni, iunie – iulie a examenului național de bacalaureat 2024, sunt programate în intervalul 17 - 27 iunie. Probele se vor desfășura potrivit următorului calendar: 17 - 19 iunie: Evaluarea competențelor...