Vrednicul de pomenire Mitropolitul Bartolomeu, comemorat în parohia bistriţeană Mărişelu

de | feb. 3, 2016 | Activități parohiale

În duminica a 32-a după Rusalii, zi închinată sfinţilor doctori fără de arginţi Chir şi Ioan, pentru credincioşii parohiei bistriţene Mărişelu a fost o zi oarecum aparte. La această dată se împlinesc cinci ani de la mutarea la Domnul a vrednicului de pomenire Mitropolitul Bartolomeu.

Aşadar, după terminarea Sfintei Liturghii, săvârşită de părintele paroh Aurelian Poptean, Consiliul Picture 016Parohial dimpreună cu Asociaţia Tinerilor Ortodocşi din Mărişelu au săvârşit un parastas de pomenire în memoria vrednicului ierarh. După terminarea parastasului la care au participat peste o sută cincizeci de credincioşi, părintele paroh a evocat în cuvinte frumoase viaţa şi activitatea alesului slujitor şi truditor în ogorul credinţei străbune şi a slovei neamului românesc. După această rememorare a vieţii trăite în duh şi adevăr, credincioşii prezenţi au avut marea bucurie de a viziona un film documentar în care au putut reauzi îndemnurile răsunătoare ale arhiereului : “Dragii mei tineri voi sunteţi în floarea vârstei, traiţi-vă tinereţea. E a voastră şi trebuie să o trăiţi înainte de a fi prea târziu dar în limitele decenţei şi a bunei cuviinţe.”

La ieşirea din sfântul locaş toţi credincioşii au primit ca dar din partea tinerilor Asociaţiei de la Mărişelu, un colăcel şi un pahar de vin, arătând parcă contrar timpurilor în care vieţuim că şi azi mai putem trăi frumos.

Asociaţia Tinerilor Ortodocşi Mărişelu

Ultimele articole

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Parohia Ortodoxă Teaca, din cadrul Protopopiatului Ortodox Bistrița, a găzduit luni 24 aprilie 2023, întâlnirea cercului preoțesc de pe Valea Tecii. Pornind de la îndemnul biblic: ,,Fiule, sprijină pe tatăl tău la bătrânețe și nu-l mâhni în viața lui. Și chiar de i se...

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

În ziua Înainte prăznuirii Bunei Vestiri, un grup de persoane private de libertate, rezidente ale Centrului Terapeutic Lotus din Penitenciarul de maxima siguranța Gherla însoțite de preotul capelan alături de cadre din Serviciul Educație , Sectorul Reintegrare Socială...