Vrednicul de pomenire Mitropolitul Bartolomeu, comemorat în parohia bistriţeană Mărişelu

de | feb. 3, 2016

În duminica a 32-a după Rusalii, zi închinată sfinţilor doctori fără de arginţi Chir şi Ioan, pentru credincioşii parohiei bistriţene Mărişelu a fost o zi oarecum aparte. La această dată se împlinesc cinci ani de la mutarea la Domnul a vrednicului de pomenire Mitropolitul Bartolomeu.

Aşadar, după terminarea Sfintei Liturghii, săvârşită de părintele paroh Aurelian Poptean, Consiliul Picture 016Parohial dimpreună cu Asociaţia Tinerilor Ortodocşi din Mărişelu au săvârşit un parastas de pomenire în memoria vrednicului ierarh. După terminarea parastasului la care au participat peste o sută cincizeci de credincioşi, părintele paroh a evocat în cuvinte frumoase viaţa şi activitatea alesului slujitor şi truditor în ogorul credinţei străbune şi a slovei neamului românesc. După această rememorare a vieţii trăite în duh şi adevăr, credincioşii prezenţi au avut marea bucurie de a viziona un film documentar în care au putut reauzi îndemnurile răsunătoare ale arhiereului : “Dragii mei tineri voi sunteţi în floarea vârstei, traiţi-vă tinereţea. E a voastră şi trebuie să o trăiţi înainte de a fi prea târziu dar în limitele decenţei şi a bunei cuviinţe.”

La ieşirea din sfântul locaş toţi credincioşii au primit ca dar din partea tinerilor Asociaţiei de la Mărişelu, un colăcel şi un pahar de vin, arătând parcă contrar timpurilor în care vieţuim că şi azi mai putem trăi frumos.

Asociaţia Tinerilor Ortodocşi Mărişelu

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Preoții din cuprinsul Protopopiatului Năsăud s-au reunit miercuri, 22 mai 2024, la sediul instituției, în cadrul ședinței administrative din această lună. În debutul ședinței, Părintele Protopop Ovidiu Sermeșan a adus la cunoștință clericilor ultimele noutăți de ordin...