Zece copii rromi încreștinați prin Sfânta Taină a Botezului, în parohia Berindu

de | mai 8, 2016 | Actualitatea religioasă

În sâmbăta săptămânii luminate, 7 mai 2016, în parohia Berindu, protopoiatul Huedin, a avut loc un eveniment deosebit. Prin purtarea de grijă a părintelui paroh Mihai-Valentin Racolţa, 10 copii de etnie rromă, cu vârste între 2 luni şi 12 ani au fost încreştinaţi. Copiii provin din rândul a două familii înrudite care îngrijesc animalele din sat pe timpul verii.

Sfânta Taină a Botezului a avut loc în Biserica parohială cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”. Alături de familia părintelui au venit 9 familii de buni creştini, care i-au însoţit pe copilaşi în calitate de naşi. Aceştia, împreună cu părintele paroh, le-au oferit celor mici şi familiilor lor îmbrăcăminte, încălţăminte, alimente, produse de igiena persolană şi alte daruri.

La finalul slujbei, Părintele le-a vorbit celor prezenţi despre semnificaţia Tainei Botezului, subliniind că, prin această rânduială, cei nou-botezaţi au renăscut în Hristos, fiind făpturi noi, curate, sfinte. La sfârşit s-a organizat o agapă festivă, toate bucatele fiind dăruite copiilor şi familiilor lor.

Ultimele articole

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 4-a după Paști (a vindecării slăbănogului de la Vitezda), 15 mai 2022,  Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din...

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

În Duminica a 3-a după Paști (a Mironosițelor), 8 mai 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității ortodoxe române din Londra, Regatul...