Zece profesori bistrițeni, premiați în cadrul „Galei educaţiei”

de | nov. 22, 2019

Zece cadre didactice din judeţul Bistriţa-Năsăud au fost premiate joi, 21 decembrie 2019, în cadrul ediţiei din acest an a „Galei educaţiei”, pentru activitatea desfăşurată la clasă şi pentru faptul că au ştiut să fie „profesori altfel” pentru elevii lor.

Evenimentul, organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean, a avut loc la Centrul Cultural „Dacia” din municipiul Bistriţa, unde au fost invitaţi toţi cei 50 de profesori nominalizaţi, alături de directorii şcolilor în cadrul cărora activează.

Inspectorul general Camelia Tabără a menţionat în discursul său necesitatea dascălilor de a se reinventa şi de a răspunde nevoilor actuale şi viitoare ale societăţii, informează Agerpres.

Au fost acordate două premii pentru cadre didactice din ciclul preşcolar, trei de la ciclul primar, trei de la ciclul gimnazial şi două de la liceu. Dintre cei zece premianţi, cinci predau la unităţi de învăţământ din municipiul Bistriţa, câte unul la şcoli din oraşele Năsăud, Beclean şi Sângeorz-Băi, iar doi sunt de la şcoli din mediul rural, din comunele Salva şi Prundu Bârgăului.

Şcolile din judeţul Bistriţa-Năsăud au putut face nominalizări pentru „Gala educaţiei” timp de două luni, perioadă în care peste 70% din unităţile de învăţământ au trimis aproape 200  de propuneri, dintre care au fost selecţionate pentru finală 50.

Foto: www.rasunetul.ro

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Cultură