Zece profesori bistrițeni, premiați în cadrul „Galei educaţiei”

de | nov. 22, 2019 | Cultură

Zece cadre didactice din judeţul Bistriţa-Năsăud au fost premiate joi, 21 decembrie 2019, în cadrul ediţiei din acest an a „Galei educaţiei”, pentru activitatea desfăşurată la clasă şi pentru faptul că au ştiut să fie „profesori altfel” pentru elevii lor.

Evenimentul, organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean, a avut loc la Centrul Cultural „Dacia” din municipiul Bistriţa, unde au fost invitaţi toţi cei 50 de profesori nominalizaţi, alături de directorii şcolilor în cadrul cărora activează.

Inspectorul general Camelia Tabără a menţionat în discursul său necesitatea dascălilor de a se reinventa şi de a răspunde nevoilor actuale şi viitoare ale societăţii, informează Agerpres.

Au fost acordate două premii pentru cadre didactice din ciclul preşcolar, trei de la ciclul primar, trei de la ciclul gimnazial şi două de la liceu. Dintre cei zece premianţi, cinci predau la unităţi de învăţământ din municipiul Bistriţa, câte unul la şcoli din oraşele Năsăud, Beclean şi Sângeorz-Băi, iar doi sunt de la şcoli din mediul rural, din comunele Salva şi Prundu Bârgăului.

Şcolile din judeţul Bistriţa-Năsăud au putut face nominalizări pentru „Gala educaţiei” timp de două luni, perioadă în care peste 70% din unităţile de învăţământ au trimis aproape 200  de propuneri, dintre care au fost selecţionate pentru finală 50.

Foto: www.rasunetul.ro

Ultimele articole

Mai multe din Cultură
La mijloc de iunie, Clujul cântă folk!

La mijloc de iunie, Clujul cântă folk!

Prima ediție a Cluj Folk Fest propune în perioada 18-20 iunie 2021 cele mai importante nume ale acestui gen muzical, cu dorința declarată de a face din această ediție o experiență memorabilă atât pentru public, cât și pentru muzicieni. Cluj Folk Fest ediția nr.1 aduce...

Shakespeare citit și interpretat de elevi talentați

Shakespeare citit și interpretat de elevi talentați

Concursul-proiect de creație și intepretare de sonete „No fear, Shakespeare”, adresat elevilor și derulat în perioada martie – aprilie 2021, și-a desemnat câștigătorii, care au fost premiați vineri, 28 mai, în Sala de conferințe „Gavril Scridon” a Bibliotecii Județene...

Tenorul Marius Vlad Budoiu, invitat special în opera Paiațe

Tenorul Marius Vlad Budoiu, invitat special în opera Paiațe

Opera Maghiară din Cluj pune în scenă, în această seară, opera lui Ruggero Leoncavallo, Paiațe, de la ora 19:00. Spectacolul îl are în rolul principal pe solistul de renume internațional Marius Vlad Budoiu, care a fost în direct astăzi la Agenda Culturală și ne-a...