Zi bogată în activități la Catedrala Episcopală din Zalău

de | oct. 20, 2015

Luni, 19 octombrie 2015 a fost o zi bogată în activități la Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Zalău.

Astfel, în prima parte a zilei, în sala de ședințe de la demisolul Catedralei s-a desfășurat ședința Consiliului Eparhial al Episcopiei Sălajului. Ședința a fost prezidată de către Preasfințitul Părinte Petroniu, la aceasta participând și membrii Permanenței Consiliului Eparhial al Episcopiei Sălajului.

În cadrul ședinței au fost aduse la cunștința membrilor acestui for bisericesc evenimentele importante din viața Eparhiei care s-au derulat de la ultima întâlnire, precum și investițiile făcute la Cenrul Eparhial al Episcopiei Sălajului.

Potrivit Statutului pentru Organizarea și Funcționarea Bisericii Ortodoxe Române, Consiliul  Eparhial  este  organism  executiv  al  Adunarii  Eparhiale  si  are  în competenta  problemele  bisericesti  administrative,  culturale,  social-filantropice,  economice, patrimoniale si fundationale pentru întreaga eparhie.

Consiliul Eparhial se compune din 9 membri, 3 clerici si 6 mireni, alesi pe termen de patru ani de Adunarea Eparhiala dintre membrii ei.

În continuare, în incinta catedralei s-a desfășurat Conferința preoțească de toamnă a preoților din cuprnsul Episcopiei Sălajului. La această conferință au participat toți clericii din Eparhie. Tema tratată a avut ca titlu “Provocări ale pastorației contemoprane” și a fost susținută de către Preacucernicul Părinte Claudiu-Ionuț Boia. În continuare au urmat discuții pe marginea acestei teme dezvoltându-se discuții privind avortul, misiunea preotului în perioada comunistă, dar și greutatea pastorației într-o lume secularizată.

La final, Preasfințitul Părinte Petroniu a acordat Preacucernicului Părinte Daniel Blaj, Diploma Sfântul Chiril al Ierusalimului, pentru activitatea catehetică deosebită în cadrul Biroului pentru catehizare parohială al Episcopiei Sălajului.

De asemenea, în cadrul ședinței, Preasfințitul Părinte Petroniu a prezentat noii hirotoniți din Eparhie, precum și pe Preacucernicii Părinți care au primit distincții speciale pe parcursul anului acesta.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Monor

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Monor

În Duminica a 33-a după Rusalii (a Vameșului și a Fariseului), 25 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității din Parohia...

Slujire arhierească și sfințirea capelei mortuare din Pata

Slujire arhierească și sfințirea capelei mortuare din Pata

În Duminica a 33-a după Rusalii (a Vameșului și a Fariseului), 25 februarie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a slujit în Parohia Pata, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei...

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Joi, 22 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Panticeu, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei mortuare din...