„Zi de poveste” pentru copiii din cadrul Cercului Preoţesc Beclean

de | sept. 6, 2018

Luni, 3 septembrie 2018, cu o săptămână înainte de a începe noul an şcolar, 90 de copii cu vârste cuprinse între 8 şi 13 ani din cadrul parohiilor din Beclean, Coldău, Cristeştii Ciceului, Măluţ, Braniştea şi Centrul pentru Protecția Copilului, parohii ce alcătuiesc Cercul Preoţesc- Beclean, au trăit o zi de poveste în parohia Ortodoxă Braniştea. Activitatea a fost organizată la inițiativa Pr. Alin Pop- coordonatorul Cercului, alături de preoţii: Cherhaț Vasile, Zinveliu Claudiu, Cherhaț Adrian, Dragoș Cristian, Liviu Colcer, Vaida Valerian, Știr Dumitru, Bejan Adrian, în colaborare cu Biroul de Tineret al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Deşi timpul a fost scurt, voluntarii coordonaţi de Radu Copil- inspector eparhial de tineret şi Oana Băilă- vicepreşedinte ASCOR Cluj, au încercat să acopere o arie largă de activităţi, pentru a-i bucura cât mai mult pe cei prezenţi. Astfel, copiii au luat parte la activități sportive, jocuri în aer liber și diverse ateliere, precum: împletirea de cruciulițe și brățări, icoane litografiate, confecţionarea de cutiuţe cu tehnica şerveţelului, teatru, tir cu arcul şi tehnici de autoapărare.

 

Ziua a început cu Rugăciunea de dimineaţă la biserica parohială, rostită de către copii, a continuat cu un cuvânt de încurajare pentru a trăi în bucurie rostit de Pr. Adrian Cherhaţ, după care au primit sfaturi prin intermediul pieselor de teatru prezentate de tinerii voluntari. Au urmat activităţile în curtea Şcolii Gimnaziale, unde bucuria a fost la ea acasă.

După masa de prânz, copiii şi-au ales un atelier la care au participat, confecţionându-şi cruciuliţe, brăţări, icoane şi cutiuţe. La finalul atelierelor au avut loc jocurile de grup, după care, în pas alert, au mers să-I mulţumească lui Dumnezeu pentru această zi minunată la Biserica din sat unde au rostit Rugăciunile de seară şi au primit răspunsuri la întrebările adresate părintelui  Liviu Colcer. Totodată, copiii, voluntarii și preoții s-au bucurat de sceneta realizată de către cei care au participat la atelierul de teatru.

Programul zilei s-a încheiat cu o partidă de fotbal mult aşteptată, cu guiașul la ceaun oferit de ostenitorii comunităţii parohiale pentru toţi mesenii mici şi mari, urmat de focul de tabără cu cântece la chitară şi lansare de lampioane.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Preoții din cuprinsul Protopopiatului Năsăud s-au reunit miercuri, 22 mai 2024, la sediul instituției, în cadrul ședinței administrative din această lună. În debutul ședinței, Părintele Protopop Ovidiu Sermeșan a adus la cunoștință clericilor ultimele noutăți de ordin...

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

La Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Municipiul Dej au debutat duminică, 21 aprilie 2024, evenimentele dedicate prăznuirii sfântului ocrotitor. Cu acest prilej, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului,...