„Zi de poveste” pentru copiii din cadrul Cercului Preoţesc Beclean

de | sept. 6, 2018 | Activități parohiale

Luni, 3 septembrie 2018, cu o săptămână înainte de a începe noul an şcolar, 90 de copii cu vârste cuprinse între 8 şi 13 ani din cadrul parohiilor din Beclean, Coldău, Cristeştii Ciceului, Măluţ, Braniştea şi Centrul pentru Protecția Copilului, parohii ce alcătuiesc Cercul Preoţesc- Beclean, au trăit o zi de poveste în parohia Ortodoxă Braniştea. Activitatea a fost organizată la inițiativa Pr. Alin Pop- coordonatorul Cercului, alături de preoţii: Cherhaț Vasile, Zinveliu Claudiu, Cherhaț Adrian, Dragoș Cristian, Liviu Colcer, Vaida Valerian, Știr Dumitru, Bejan Adrian, în colaborare cu Biroul de Tineret al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Deşi timpul a fost scurt, voluntarii coordonaţi de Radu Copil- inspector eparhial de tineret şi Oana Băilă- vicepreşedinte ASCOR Cluj, au încercat să acopere o arie largă de activităţi, pentru a-i bucura cât mai mult pe cei prezenţi. Astfel, copiii au luat parte la activități sportive, jocuri în aer liber și diverse ateliere, precum: împletirea de cruciulițe și brățări, icoane litografiate, confecţionarea de cutiuţe cu tehnica şerveţelului, teatru, tir cu arcul şi tehnici de autoapărare.

 

Ziua a început cu Rugăciunea de dimineaţă la biserica parohială, rostită de către copii, a continuat cu un cuvânt de încurajare pentru a trăi în bucurie rostit de Pr. Adrian Cherhaţ, după care au primit sfaturi prin intermediul pieselor de teatru prezentate de tinerii voluntari. Au urmat activităţile în curtea Şcolii Gimnaziale, unde bucuria a fost la ea acasă.

După masa de prânz, copiii şi-au ales un atelier la care au participat, confecţionându-şi cruciuliţe, brăţări, icoane şi cutiuţe. La finalul atelierelor au avut loc jocurile de grup, după care, în pas alert, au mers să-I mulţumească lui Dumnezeu pentru această zi minunată la Biserica din sat unde au rostit Rugăciunile de seară şi au primit răspunsuri la întrebările adresate părintelui  Liviu Colcer. Totodată, copiii, voluntarii și preoții s-au bucurat de sceneta realizată de către cei care au participat la atelierul de teatru.

Programul zilei s-a încheiat cu o partidă de fotbal mult aşteptată, cu guiașul la ceaun oferit de ostenitorii comunităţii parohiale pentru toţi mesenii mici şi mari, urmat de focul de tabără cu cântece la chitară şi lansare de lampioane.

Hramul parohiei Sălișca din Protopopiatul Dej

Hramul parohiei Sălișca din Protopopiatul Dej

În Duminica a XII-a după Rusalii credincioșii din Parohia Sălisca, Protopopiatul Dej, și-au serbat cu anticipație hramul bisericii: „Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul”, prăznuit în Biserica Ortodoxă în 29 august. Cu acest prilej, cu binecuvântarea...

Tabăra „O zi de neuitat” în Parohiile Maieru I și II

Tabăra „O zi de neuitat” în Parohiile Maieru I și II

În ziua de 17 august 2023, Parohia Ortodoxă Maieru II, în colaborare cu Parohia Ortodoxă Maieru I, a organizat tabăra intitulată “O zi de neuitat”, pentru tinerii din localitate. Evenimentul a debutat cu rugăciunea de dimineață, săvârșită în Biserica “Sfântul...

Tabăra Ortodoxă ,,VACANȚĂ ÎN PRIDVORUL BISERICII” la Dumbrăveni

Tabăra Ortodoxă ,,VACANȚĂ ÎN PRIDVORUL BISERICII” la Dumbrăveni

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Arhiepiescop și Mitropolit Andrei, Parohia Ortodoxă „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil" din Dumbrăveni, județul Bistrița Năsăud a organizat Tabăra de vară intitulată "Vacanță în pridvorul Bisericii". 70 de copii și tineri din...