„Zi de poveste” pentru copiii din cadrul Cercului Preoţesc Beclean

de | sept. 6, 2018 | Activități parohiale

Luni, 3 septembrie 2018, cu o săptămână înainte de a începe noul an şcolar, 90 de copii cu vârste cuprinse între 8 şi 13 ani din cadrul parohiilor din Beclean, Coldău, Cristeştii Ciceului, Măluţ, Braniştea şi Centrul pentru Protecția Copilului, parohii ce alcătuiesc Cercul Preoţesc- Beclean, au trăit o zi de poveste în parohia Ortodoxă Braniştea. Activitatea a fost organizată la inițiativa Pr. Alin Pop- coordonatorul Cercului, alături de preoţii: Cherhaț Vasile, Zinveliu Claudiu, Cherhaț Adrian, Dragoș Cristian, Liviu Colcer, Vaida Valerian, Știr Dumitru, Bejan Adrian, în colaborare cu Biroul de Tineret al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Deşi timpul a fost scurt, voluntarii coordonaţi de Radu Copil- inspector eparhial de tineret şi Oana Băilă- vicepreşedinte ASCOR Cluj, au încercat să acopere o arie largă de activităţi, pentru a-i bucura cât mai mult pe cei prezenţi. Astfel, copiii au luat parte la activități sportive, jocuri în aer liber și diverse ateliere, precum: împletirea de cruciulițe și brățări, icoane litografiate, confecţionarea de cutiuţe cu tehnica şerveţelului, teatru, tir cu arcul şi tehnici de autoapărare.

 

Ziua a început cu Rugăciunea de dimineaţă la biserica parohială, rostită de către copii, a continuat cu un cuvânt de încurajare pentru a trăi în bucurie rostit de Pr. Adrian Cherhaţ, după care au primit sfaturi prin intermediul pieselor de teatru prezentate de tinerii voluntari. Au urmat activităţile în curtea Şcolii Gimnaziale, unde bucuria a fost la ea acasă.

După masa de prânz, copiii şi-au ales un atelier la care au participat, confecţionându-şi cruciuliţe, brăţări, icoane şi cutiuţe. La finalul atelierelor au avut loc jocurile de grup, după care, în pas alert, au mers să-I mulţumească lui Dumnezeu pentru această zi minunată la Biserica din sat unde au rostit Rugăciunile de seară şi au primit răspunsuri la întrebările adresate părintelui  Liviu Colcer. Totodată, copiii, voluntarii și preoții s-au bucurat de sceneta realizată de către cei care au participat la atelierul de teatru.

Programul zilei s-a încheiat cu o partidă de fotbal mult aşteptată, cu guiașul la ceaun oferit de ostenitorii comunităţii parohiale pentru toţi mesenii mici şi mari, urmat de focul de tabără cu cântece la chitară şi lansare de lampioane.

Ultimele articole

Acoperământul Maicii Domnului, în acatist și icoană

Acoperământul Maicii Domnului, în acatist și icoană

foto: doxologia.ro Între izvoarele de mâna întâi pentru înţelesul semnificaţiei sărbătorilor se înscriu, cu nebănuit de mare folos, acatistele şi icoanele care le sunt consacrate. Practic, acatistul descrie în versuri evenimentul sfânt din calendar, fie că este vorba...

Prima ediție a școlii de vară, în parohia Răscruci

Prima ediție a școlii de vară, în parohia Răscruci

În perioada 25-28 iulie 2022, în Parohia Ortodoxă Răscruci s-au desfășurat o serie de activități estivale, sub egida  Școlii de vară. La manifestări au participat peste cincizeci de copii, cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani. Activitățile primei zile s-au  desfășurat...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...