Duminica a 3-a după Învierea Domnului (a Mironosițelor) a fost ,,o zi de poveste” pentru tinerii parohiei Sălișca, protopopiatul Dej. Aceștia s-au bucurat de activitățile organizate și coordonate de către voluntari ai Asociației Tinerilor Creștini Ortodocși Români (ATCOR) Cluj.

,,Ziua de poveste” a debutat prin rugăciunea rostită în biserica parohială. Timp de mai multe ore, voluntarii au interacționat cu copiii și adolescenții prezenți, prin jocuri de cunoaștere, sportive și de grup. De asemenea,  au învățat să realizeze icoane litografiate. Minunata după-masă petrecută împreună s-a încheiat în acordurile cântecelor la chitară, susținute de vocile copiilor.

Proiectul intitulat „Zile de Poveste” se desfăşoară de doi ani în Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, fiind susținut de Asociaţia Tinerilor Creştin Ortodocşi Români Cluj. Scopul programului este de a oferi copiilor și tinerilor posibilitatea de a beneficia de experienţe generatoare de schimbări pozitive prin activități socio-educative, desfășurate pe perioada unei zile.

Pr. Vlad Cristian Todoran

Share This