Zi de sărbătoare, în parohia Geaca

de | sept. 25, 2018

Duminică, 23 septembrie 2018, în Parohia Geaca, protopopiatul Gherla, a fost zi de sărbătoare. În primul rând credincioșii comunității au cinstit-o în mod deosebit pe Maica Domnului, ocrotitoarea bisericii Parohiale, ca un ecou al sărbătorii Nașterii Maicii Domnului.

Cu acest prilej, începând cu ora 10.00, s-a săvârșit Sfânta Liturghie de către un sobor de preoți din care au făcut parte pr. Dan-Ionuț Lupuțan, Protopopul de Huedin și Arhid. Drd. Daniel-Ioan Frumos, de la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca. În cuvântul de învățătură, părintele protopop a subliniat cât este de important pentru un creștin să trăiască bucuriile vieții în duh evanghelic, arătând că ziua de astăzi este un prilej de bucurie sfântă pentru întreaga comunitate.

De asemenea, părintele Dan-Ionuț Lupuțan a îndemnat credincioșii prezenți să participe la referendumul pentru definirea familiei, precizându-le că acesta este încă un moment în care orice creștin trebuie să dea mărturie despre credința și valorile sale. La final, pr. Horea-Niculae Baciu, parohul comunității, a mulțumit părintelui protopop pentru împreuna slujire și pentru ziditorul cuvânt de învățătură. După Sfânta Liturghie, cei prezenți s-au adunat în curtea Bisericii pentru a marca ziua recoltei și pentru a da slavă lui Dumnezeu pentru toate roadele bogate ce s-au revărsat asupra comunității în anul acesta. După rostirea rugăciunii de binecuvântare a roadelor, s-au acordat diplome expozanților iar după aceea toți cei prezenți au gustat din bucatele pregătite de către cei prezenți.

Pr. Horea-Niculae Baciu

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Preoții din cuprinsul Protopopiatului Năsăud s-au reunit miercuri, 22 mai 2024, la sediul instituției, în cadrul ședinței administrative din această lună. În debutul ședinței, Părintele Protopop Ovidiu Sermeșan a adus la cunoștință clericilor ultimele noutăți de ordin...