Zi de sărbătoare pentru obștea Mănăstirii „Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan” de la Pădureni

de | mai 7, 2016

Obștea Mănăstirii „Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan” din localitatea clujeană Pădureni a fost în mare sărbătoare sâmbătă, 7 mai 2016. Viețuitoarele așezământului monahal și credincioșii din zonă au primit vizita Înaltpreasfințitului Părinte Andrei și a unui sobor de peste 20 de preoți. În prezența ierarhului a fost serbat hramul mănăstirii închinate Sfântului Evanghelist Ioan, pomenit în data de 8 mai în calendarele ortodoxe.

Cu acest prilej, Mitropolitul Clujului a săvârșit Sfânta Liturghie și le-a vorbit celor prezenți despre viața Sfântului Ioan Evanghelistul cu accent pe virtutea principală care l-a definit, aceea a iubirii.

Despre Sfântul Evanghelist Ioan, ierarhul a spus că a fost un mărturisitor care nu s-a temut de prigoanele primelor veacuri creștine, fiind astfel un model si pentru creștinii din ziua de azi: „O  mare virtute pe care Sfântul Ioan Evanghelistul a mai avut-o a fost că era un curajos mărturisitor. Nu a tăcut, ci a predicat în pofida presiunilor și a pedepselor care erau îndreptate atunci asupra creștinilor și a fost exilat în Insula Patmos. Cu toate acestea, Dumnezeu i-a dat viață lungă. Această virtute a curajului mărturisirii ar trebui să o avem și noi!”.

Mănăstirea ocrotită de „Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan” din localitatea clujeană Pădureni, comuna Tritenii de Jos, a fost reînființată  acum doi ani. Pe același loc, în secolul al 18-lea exista o mănăstire care a fost însă distrusă. Biserica a fost reclădită în 1967, dar a rămas nefolosită până în 2000 când un grup de credincioși a restaurat locașul de cult. Cele trei maici care viețuiesc în prezent în mănăstire alături de părintele duhovnic Vlad Marc au început construcția unui corp de chilii.

Mitropolitul Clujului a subliniat la finalul Sfintei Liturghii importanța vocației monahale și a călugărilor.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Noi hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

Noi hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

În ziua de joi, 29 februarie 2024, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a avut loc ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Principalele hotărâri ale Sfântului...

Ședința anuală de lucru a Adunării Naționale Bisericești

Ședința anuală de lucru a Adunării Naționale Bisericești

Palatul Patriarhiei a găzduit miercuri, 28 februarie 2024, ședința de lucru a Adunării Naționale Bisericești (ANB), prezidată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Membrii acestui organism central deliberativ au participat la lucrări...