„Zile de poveste” pentru copiii și tinerii din parohiile Spermezeu și Sita

de | iul. 12, 2023

Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, sprijiniți de părintele protopop Dragoș Cristian, cu osteneala și dăruirea coordonatorilor: doamna preoteasă profesor Dragoș Cătălina și Pr. Călin Motogna, și a voluntarilor care i-au însoțit, parohiile Sita și Spermezeu au organizat Tabăra de vară intitulată „Sfânta Liturghie în viața mea”, pe parcursul a două zile, 10 și 11 iulie.
În prima zi, activitățile s-au desfășurat la Biserica din Spermezeu, iar în cea de-a doua zi, prin bunăvoința domnului Alexandru Sidor, activitățile au avut loc la Baza Sportivă „Rodis Sport Center” din Beclean.
Pe lângă bucuria și entuziasmul pe care l-au avut copiii și tinerii celor două parohii, în cadrul acestei tabere, considerăm că au avut un real folos duhovnicesc și educativ.
Această tabără a fost organizată de preoții Simeon Buta (Spermezeu) și Emanuel Sălăjan (Sita), ca recunoștință și încurajare a copiilor și tinerilor din cele două parohii, care participă activ în viața Bisericii, având ca scop conturarea atributului de creștin al Bisericii lui Hristos, cunoașterea învățăturii de credință, dar și apropierea de preoți și creșterea coeziunii grupului.
În cadrul taberei copiii și tinerii au avut parte de: rugăciune în comun, cateheza pe tema Sfintei Liturghii, atelier de bătut toaca, atelier de confecționat brățări, atelier de confecționat cruciulițe, atelier de decorat borcane, atelier de percuție , atelier de făcut Prescura, atelier de chitară, vizită la Herghelia de cai de la Beclean, jocuri, cântece și drumeție.
Alături de reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție al Județean Bistrița-Năsăud, participanții au desfășurat activități de informare și prevenție în care s-a discutat despre consumul de droguri, despre răspunderea penală și răspunderea civilă și despre educația rutieră
Mulțumim Bunului Dumnezeu și tuturor celor implicați!
Aceasta este încă o dovadă că singuri, nu putem face niciodată nimic, dar împreună putem organiza lucruri mărețe spre Slava lui Dumnezeu, spre bunăstarea și statornicia Bisericii și spre bucuria noastră, a tuturor!
Autor: Pr. Emanuel Sălăjan

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Pr. Prof. Stelian Tofană a conferențiat la Dej pe tema dependențelor

Pr. Prof. Stelian Tofană a conferențiat la Dej pe tema dependențelor

„Dependențele – Utopia unei eliberări?!”, a fost tema despre care părintele Stelian Tofană a conferențiat în fața a sute de dejeni. În cadrul Proiectului Cultural ,,Familia și Societatea, ce ne spune Biblia?”, organizat de către Protopopiatul Ortodox Român Dej în...

Studiu biblic în Protopopiatul Ortodox Turda

Studiu biblic în Protopopiatul Ortodox Turda

Joi, 16 noiembrie 2023, începând cu ora 18:00, la sediul Protopopiatului Ortodox Turda, s-a desfășurat un program biblic susținut de pr. dr. Cătălin Varga, specialist în teologie biblică și preot la Parohia Ortodoxă Oprișani I din municipiul Turda. Acest eveniment,...

În curtea Spitalului de Urgență Bistrița se va construi o biserică

În curtea Spitalului de Urgență Bistrița se va construi o biserică

Capela din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița va fi funcționa într-o bisericuță care urmează să fie construit în curtea spitalului, a anunțat managerul instituției, Gabriel Lazany la începutul acestei luni. Decizia a fost luată în primul rând din...

Ziua Armatei, sărbătorită în comuna Jucu

Ziua Armatei, sărbătorită în comuna Jucu

Ca în fiecare an, Ziua Armatei Române a fost marcată și în Comuna Jucu, printr-un eveniment organizat de Unitatea Militară, în colaborare cu administrația locală, Școala „Gheorghe Barițiu” și Biserica Ortodoxă.