„Zile de poveste” pentru copiii și tinerii din parohiile Spermezeu și Sita

de | iul. 12, 2023

Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, sprijiniți de părintele protopop Dragoș Cristian, cu osteneala și dăruirea coordonatorilor: doamna preoteasă profesor Dragoș Cătălina și Pr. Călin Motogna, și a voluntarilor care i-au însoțit, parohiile Sita și Spermezeu au organizat Tabăra de vară intitulată „Sfânta Liturghie în viața mea”, pe parcursul a două zile, 10 și 11 iulie.
În prima zi, activitățile s-au desfășurat la Biserica din Spermezeu, iar în cea de-a doua zi, prin bunăvoința domnului Alexandru Sidor, activitățile au avut loc la Baza Sportivă „Rodis Sport Center” din Beclean.
Pe lângă bucuria și entuziasmul pe care l-au avut copiii și tinerii celor două parohii, în cadrul acestei tabere, considerăm că au avut un real folos duhovnicesc și educativ.
Această tabără a fost organizată de preoții Simeon Buta (Spermezeu) și Emanuel Sălăjan (Sita), ca recunoștință și încurajare a copiilor și tinerilor din cele două parohii, care participă activ în viața Bisericii, având ca scop conturarea atributului de creștin al Bisericii lui Hristos, cunoașterea învățăturii de credință, dar și apropierea de preoți și creșterea coeziunii grupului.
În cadrul taberei copiii și tinerii au avut parte de: rugăciune în comun, cateheza pe tema Sfintei Liturghii, atelier de bătut toaca, atelier de confecționat brățări, atelier de confecționat cruciulițe, atelier de decorat borcane, atelier de percuție , atelier de făcut Prescura, atelier de chitară, vizită la Herghelia de cai de la Beclean, jocuri, cântece și drumeție.
Alături de reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție al Județean Bistrița-Năsăud, participanții au desfășurat activități de informare și prevenție în care s-a discutat despre consumul de droguri, despre răspunderea penală și răspunderea civilă și despre educația rutieră
Mulțumim Bunului Dumnezeu și tuturor celor implicați!
Aceasta este încă o dovadă că singuri, nu putem face niciodată nimic, dar împreună putem organiza lucruri mărețe spre Slava lui Dumnezeu, spre bunăstarea și statornicia Bisericii și spre bucuria noastră, a tuturor!
Autor: Pr. Emanuel Sălăjan

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Bucurie și prietenie sub aripa Bisericii la Ilva Mică

Bucurie și prietenie sub aripa Bisericii la Ilva Mică

Parohiile Ortodoxe Ilva Mică I și Ilva Mică II Someș, din Protopopiatul Năsăud, prin preoții Iuliu Brici și Ștefăniță Potra, în colaborare cu Parohia Ortodoxă Română Feldru și Asociația „O cană cu apă” a tinerilor ortodocși din Feldru, au organizat, în data de 30...

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Marți, 30 ianuarie 2024, în ziua de prăznuire a Sfinților Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, Parohia Dej 3 - Dealul Florilor și-a prăznuit hramul. Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei,...

Final de campanie „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”

Final de campanie „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”

  În urma campaniei filantropice „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”, inițiată de Serviciul de Asistență Comunitară, din cadrul Protopopiatului Ortodox Român Gherla, a fost adusă bucurie și speranță copiilor care provin din familii defavorizate, cu risc de...