Zilele culturale Monahul Nicolae Delarohia, la Mănăstirea „Sf. Ana”

de | iul. 26, 2017 | Actualitatea religioasă

Zilele culturale Monahul Nicolae Delarohia au loc săptămâna aceasta la Mănăstirea „Sfânta Ana” Rohia. Evenimentele au debutat pe 20 iulie cu tabăra de pictură de la Mănăstirea Rohiiţa, coordonată de pictorul Sergiu Andruşcă.

Zilele culturale Monahul Nicolae Delarohia, la Mănăstirea „Sf. Ana”Joi, 27 iulie 2017, de la ora 15:00, la Mănăstirea Rohia se va întruni colectivul redacţionalal Integralei N. Steinhardt, iar seara după slujba Vecerniei va fi oficiată o slujbă de pomenire pentru Părintele Nicolae, la împlinirea a 105 ani de la naşterea sa.

Evenimentele vor continua până sâmbătă, dar mai multe detalii ne oferă Arhim. Macarie Motogna, Preşedintele executiv al Fundaţiei N. Steinhardt:

Academia Română la propunerea Dl. Alexandru Surdu, Preşedinte al Secţiei de Filosofie, Teologie, Psihologie şi Pedagogie a Academiei Române și prin demersurile făcute de Mănăstirea Rohia și de Fundația N. Steinhardt, l-a primit pe Părintele Nicolae Delarohia, ca membru de onoare post-mortem al acestui înalt for de cultură de la noi din țară.

Ultimele articole

Hramul Parohiei „Sfântul Dumitru” din Florești

Hramul Parohiei „Sfântul Dumitru” din Florești

La sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, marți, 26 octombrie 2021, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a slujit în Parohia „Sfântul Dumitru” din Florești,...