Ziua Bibliei a fost instituită de Sfântul Sinod pentru a promova cunoașterea Sfintei Scripturi

de | nov. 13, 2021

Ziua Bibliei a fost instituită în 2006 printr-o hotărâre a Sfântului Sinod, cu scopul de a le aminti credincioșilor datoria de a citi Sfânta Scriptură. Este marcată în 13 noiembrie, ziua de în care este serbat Sfântul Ioan Gură de Aur.

Sfântul a fost cel mai mare exeget al Sfintelor Scripturi. Are comentarii la cărți vechi-testamentare ca Facerea, Isaia, Daniil, dar și cuvinte la Macabei, Despre David şi Saul, Despre Ana, la Daniil şi la cei trei tineri, dar și la Noul Testament.

Despre Biblie, Sfântul Ioan Gură de Aur spunea că „nu este nimic în paginile ei care să nu fie spus cu scop, care să nu aibă ascuns mare folos”.

Prima traducere integral românească a Sfintei Scripturi a apărut la București, în 1688, și a jucat un rol crucial în unificarea limbii române vorbite în toate provinciile istorice locuite de români.

De Ziua Bibliei, în perioada 12-14 noiembrie, Editurile Patriarhiei Române oferă prin intermediul magazinului online o reducere de 50% din preţul de vânzare pentru mai multe ediții ale Sfintei Scripturi – inclusiv Noul Testament cu Psalmii.

Sursa: basilica.ro / Ștefana Totorcea

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ziua Mondială a Artei este serbată în data de 15 aprilie

Ziua Mondială a Artei este serbată în data de 15 aprilie

Ziua Mondială a Artei este serbată în data de 15 aprilie. Aceasta a fost instituită în 2012 la iniţiativa Asociaţiei Internaţionale de Artă, în cadrul celei de a 17-a Adunări generale din 2011, de la Guadalajara, Mexic. Data de celebrare a fost aleasă în memoria lui...

Ziua mondială de conștientizare față de autism

Ziua mondială de conștientizare față de autism

În data de 2 aprilie a fiecărui an suntem invitați să conștientizăm faptul că în lume unul din 68 de copii suferă de tulburări din spectrul autist și să acționăm în vederea îmbunătățirii vieții lor. Ziua mondială de sensibilizare faţă de autism a fost decisă de...

30 martie ‘89: Monahul Nicolae Steinhardt trecea la viața veșnică

30 martie ‘89: Monahul Nicolae Steinhardt trecea la viața veșnică

Pe 30 martie 1989, Nicolae Steinhardt, monahul de la Mănăstirea Rohia, trecea la viața veșnică. Convertit la ortodoxie și botezat în detenție la Jilava, a fost o personalitate emblematică a spiritualității și culturii creștin-ortodoxe românești din perioada comunistă....