Ziua Drapelului Naţional, sărbătorită la Cluj-Napoca

de | iun. 26, 2017

Ziua Drapelului Naţional, sărbătorită în fiecare an la 26 iunie, a fost marcată la Cluj-Napoca, printr-o serie de manifestări religioase şi militare.

În această dimineață, în Catedrala Mitropolitană, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a sfințit drapelul Romaniei care a fost coborât de pe catarg și depus în Sfântul Altar al catedralei duminică seara.

La ceremonia dedicată Zilei Drapelului au participat oficialități locale și județene și garda purtătoare a Drapelului Naţional, constituită din militari ai Regimentului 317 ISR „Vlădeasa”, acompaniaţi de un trompet al Muzicii Militare.

La finalul serviciului religios, drapelul a fost ridicat apoi pe catarg în Piața Avram Iancu, în timpul intonării Imnului Naţional, dar nu înainte ca membrii Armatei Române să îi dăruiască Mitropolitului Andrei un dar special, un simbol al Armatei Românești și anume un chipiu al regimentului de gardă.

Detaşamentul de onoare a fost constituit din militari ai Regimentului 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureşianu”, ai Regimentului 317 ISR „Vlădeasa”, ai Batalionului 55 Comunicaţii şi Informatică „Napoca”, ai Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Avram Iancu” al judeţului Cluj şi din elevi ai Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca. La activitate, pe lîngă reprezentanţii Prefecturii Cluj, Primăriei Municipiului Cluj-Napoca şi Diviziei 4 Infanterie “Gemina”

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis astăzi un mesaj cu ocazia Zilei Drapelului Naţional, afirmând că românii au un profund sentiment de mândrie când văd Tricolorul arborat, el fiind un simbol al unui stat modern, democratic şi al unui stat stabil.

Pe Drapelul Naţional sunt însemnate, în mod simbolic, toate etapele majore parcurse de ţara noastră, de la marile schimbări politice, la cele economice şi sociale.

Semnificaţia Tricolorului s-a îmbogăţit cu fiecare moment istoric crucial din formarea şi consolidarea statului român modern, precum şi cu valoarea dăruirii şi sacrificiului celor care şi-au pus viaţa în slujba idealului naţional”, se arată în mesajul preşedintelui.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Monor

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Monor

În Duminica a 33-a după Rusalii (a Vameșului și a Fariseului), 25 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității din Parohia...

Slujire arhierească și sfințirea capelei mortuare din Pata

Slujire arhierească și sfințirea capelei mortuare din Pata

În Duminica a 33-a după Rusalii (a Vameșului și a Fariseului), 25 februarie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a slujit în Parohia Pata, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei...

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Joi, 22 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Panticeu, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei mortuare din...