Ziua Eroilor, marcată la Dej

de | mai 25, 2017

În toate bisericile s-au oficiat slujbe de pomenire a eroilor, aşa cum se întâmplă de 96 de ani, de când la Înălţarea Domnului se sărbătoreşte şi Ziua Eroilor, a transmis pentru radio Renașterea Costinel Șoată de la protopopiatul Dej.

Ziua Eroilor a fost marcată joi, 25 mai 2017 și în Municipiul Dej, printr-o festivitate de comemorare a eroilor patriei. În semn de omagiu și recunoștință, la „Monumentul Eroilor” din Cimitirul Dealul Florilor a avut loc un ceremonial religios oficiat de către un sobor de preoți, avându-l în mijlocul lor pe părintele Ioan Buftea, protopopul Dejului. La acest eveniment au participat sute de persoane, cadre militare, oficialități locale, reprezentanți ai instituțiilor dar și elevi ai școlilor dejene.

În semn de recunoştinţă pentru eroii patriei, autorităţile statului român au hotărât, prin Decretul-lege nr. 1.693 din 4 mai 1920, ca Ziua Eroilor să fie decretată sărbătoare naţională şi să fie celebrată, „cu mare fast religios, şcolar, militar şi naţional”, de praznicul Înălţării Domnului. În anul 2003, prin Legea privind regimul monumentelor şi operelor comemorative de război, sărbătoarea Înălţarea Domnului a fost proclamată drept sărbătoare naţională a poporului român.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Binecuvântare arhierească în Parohia Ortodoxă Arșița

Binecuvântare arhierească în Parohia Ortodoxă Arșița

Sâmbătă, 15 iunie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din satul Arșița, comuna Măgura Ilvei, județul Bistrița-Năsăud, cu prilejul sfințirii capelei...