„Ziua mamei creștine”, în Parohia clujeană „Nașterea Domnului”

de | mart. 24, 2017

Ca în fiecare an, în preajma praznicului Buneivestiri, la Capela Școlii „Constantin Brâncuși” din Cluj-Napoca este mare sărbătoare.

Și de data aceasta, vineri, 24 martie 2017, au fost invitați pentru a sărbători „Ziua mamei creștine” preoții Parohiei „Nașterea Domnului”, Nicolae Buda și Ciprian Taloș, împreună cu dascălii și cu elevii acestei școli. Au fost prezente  mamele și bunicile elevilor pentru a se ruga împreună și a o cinsti pe Maica Domnului prin frumoasele condace și icoase ale Acatistului Buneivestiri. Apoi, pentru mame și bunici, și pentru toți cei prezenți, un grup de elevi, îndrumați de d-na Daniela Necula, profesor de religie, au pregătit rugăciuni, cântecele și poezii, dăruindu-le din suflet celor care le poartă de grijă și le aduc alinare, dar în primul rând, Măicuței Sfinte care a purtat în pântecele și în brațele ei pe Fiul lui Dumnezeu și a primit să răscumpere neamul omenesc, prin iubire și jertfă. Părintele Ciprian Taloș a mulțumit conducerii Școlii ”C-tin Brâncuși” d-nelor prof. dir., prezente la această aleasă sărbătoare, Eugenia Marcu și Mirela Nicoară și tuturor dascălilor acestei instituții pentru buna colaborare și frumoasele activități derulate împreună. De asemenea, a acceantuat importanța pe care o are familia în educația religioasă a copiilor, în primul rând mama, cea care, cu blândețe, așază în sufletul pruncilor dragostea de cele sfinte. Maica Domnului ne-a unit pe toți și au fost momente de adâncă emoție, așa cum numai copiii le pot oferi prin gingășia și nevinovăția lor.

Elevii și invitații au primit în dar diplome și dulciuri și s-au bucurat pentru că au dăruit tuturor o părticică din lumina și căldura inimilor lor.

Acum, la ceas ales, dinaintea praznicului Veștii celei Bune trimise Fecioarei Maria prin  Arhanghelul Gavriil, preoții, dascălii, părinții, și-au plecat genunchii inimii lor  pentru a sădi în sufletele copiilor, iubirea și respectul pentru Maica Domnului, model de smerenie, jertfă pentru orice mamă creștină. Având călăuzitoare și ocrotitoare pe Măicuța Sfântă, ei trebuie să învețe de mici că prin credință, viață curată, prin simplitate și dăruire, vor înmulți binele din lume și vor aduce bucurie tuturor. Rolul acestei întâlniri a fost și acela de arăta importanța mare în sociatatea noastră a  familiei creștine, iubitoare de copii, unde după bună rânduială, aceștia cresc în armonie, pace și ascultare.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2024

Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2024

Asociația pentru Valori în Educație (AVE) anunță deschiderea înscrierilor pentru Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2024, eveniment prin care pune în prim-plan realizările directorilor din liceele, școlile și grădinițele publice din România. Înscrierile se pot...

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

La Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Municipiul Dej au debutat duminică, 21 aprilie 2024, evenimentele dedicate prăznuirii sfântului ocrotitor. Cu acest prilej, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului,...