„Ziua mamei creștine”, la Şcoala „Constantin Brâncuşi” din Cluj-Napoca

de | mart. 25, 2016

Ca în fiecare primăvară, în apropierea Praznicului Bunei Vestiri, Capela Școlii „Constantin Brâncuși” din Cluj-Napoca îmbracă haine de sărbătoare, fiind gazda unui moment închinat Maicii Domnului și mamei creștine, a transmis pentru radio Renașterea, reprezentantul parohiei, Marilena Asănică.

Preoţii din Parohia „Naș­terea Domnului” – Cluj-Napoca, Nicolae Buda și Ciprian Taloș, alături de credincioase din Comitetul Parohial, împreună cu dascălii, elevii și părinții acestora au adus, joi, 24 martie, mulțumiri și laudă atât Maicii Domnului cât şi mamelor creştine, în cadrul unui program denumit „Ziua mamei creștine”, realizat în cadrul orei de religie, prin grija profesoarei Daniela Necula. Programul face parte din Parteneriatul „Cu Hristos în fața marilor încercări din viața de școlar”, încheiat între școală și biserică în anul școlar 2015-2016.

Preoții împreună cu toți cei prezenți au rostit Acatistul Buneivestiri, apoi, elevii clasei I B, îndrumați de învățătoarea Dana Apostoaie, au interpretat cântece și versuri închinate celor care le-au dat viaţă, i-au crescut cu iubire și le-au îndrumat pașii spre frumusețile Cerului și ale acestei lumi. Copiii au dăruit o părticică din sufletul lor Maicii Domnului şi tuturor mamelor de pe acest pământ, impresionând, astfel, pe cei prezenţi.

La acest eveniment au vorbit preoții de la Biserica „Naşterea Domnului”, profesoara Eugenia Marcu, directoarea şcolii, și Mirela Nicoară, directoare adjunctă, fiind accentuată importanţa colaborării între școală, familie și biserică în educația copiilor. A urmat apoi un dialog al celor prezenți, în cadrul unei agape, pe tema familiei creștine.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Preoții din cuprinsul Protopopiatului Năsăud s-au reunit miercuri, 22 mai 2024, la sediul instituției, în cadrul ședinței administrative din această lună. În debutul ședinței, Părintele Protopop Ovidiu Sermeșan a adus la cunoștință clericilor ultimele noutăți de ordin...