Ziua Mondială de Luptă împotriva Tuberculozei, marcată de Consiliul Județean Cluj

de | mart. 23, 2023

Consiliul Județean Cluj se alătură demersurilor prin intermediul cărora se marchează, în data de 24 martie, Ziua Mondială de Luptă împotriva Tuberculozei.

Astfel, ca semn al solidarității și implicării în lupta împotriva tuberculozei, în seara zilei de vineri, 24 martie a.c., sediul forului administrativ județean, situat în municipiul Cluj-Napoca, pe Calea Dorobanților, nr. 106, va fi iluminat în culoarea roșie.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Continuăm să susținem acele inițiative care au impact pozitiv asupra stării de sănătate a comunității. Este vital ca populația să fie informată și să conștientizeze gravitatea acestei boli, dar și cât de importantă și ușoară este prevenția.”

Important de precizat, în acest context, este faptul că în subordinea Consiliului Județean Cluj funcționează Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, unitate sanitară care dispune de cele mai moderne și rapide tehnici de diagnostic al tuberculozei, de posibilități terapeutice adecvate, precum și de echipe mixte specializate în abordarea acestor cazuri, alcătuite din medici, psihologi și asistenți sociali.

Instituția spitalicească are în structură inclusiv un compartiment cu 10 paturi TBC, un Dispensar TBC, precum și secția externă Pneumologie – TBC Săvădisla, cu 60 de paturi.

În același timp, chiar în această perioadă, forul administrativ județean sprijină Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București în derularea unei campanii gratuite de screening pentru depistarea tuberculozei în județul Cluj. Până în acest moment caravana s-a deplasat în cinci mari comune clujene, respectiv Iara, Florești, Gilău, Aghireșu și Baciu, iar în zilele de 23 și 24 martie a.c., aceasta se află în comuna Cojocna. De asemenea, caravana va ajunge în perioada 27 – 31 martie a.c. în comunele Apahida și Buza.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Societate

Festivalul Alimentului, la USAMV Cluj-Napoca

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca găzduiește, în 7 iunie 2024, la Centrul de Cercetări pentru Biodiversitate din campus, a XI-a ediție a Festivalului Alimentului, eveniment ce aduce în prim-plan talentele și abilitățile...

Înscrieri pentru Bootcamp STS 2024

Înscrieri pentru Bootcamp STS 2024

Serviciul de Telecomunicații Speciale anunță deschiderea înscrierilor pentru cea de-a treia ediție a Bootcamp STS, școala de vară IT&C dedicată studenților din facultățile cu profil tehnic din România, din anii II și III. Evenimentul se va desfășura și în acest an...