Ziua Națională a României, sărbătorită în mod deosebit la Huedin

de | dec. 3, 2016 | Activități parohiale

Ziua naţională a României a fost prilej de mare sărbătoare la Huedin, aceasta debutând cu slujba de Te-Deum, în centrul oraşului. Oficialitățile locale și Protopopiatul Ortodox Huedin au depus coroane de flori, în memoria înfăptuitorilor Marii Uniri.

Sărbătoarea a continuat la sediul Protopopiatului Huedin, unde s-a organizat un moment festiv, care a constat în intonarea de cântece patriotice şi colinde. Au concertat: Grupul Vocal Folcloric ’„Junii Vlădesei”, coordonat de dl. Florin Ciorte, care a pus în scenă micile talente ale zonei; Corul Centrului Catehetic „Protopop Aurel Munteanu”, format din tinerii şi copiii celor trei parohii ale orașului Huedin, sub îndrumarea Pr. Tudor Petrovici şi a doamnei preotese Cruciţa Petrovici, care au adus recunoștință zilei naţionale şi au vestit Naşterea Domnului celor prezenţi.

Activităţile dedicate zilei de 1 Decembrie s-au încheiat cu un concert de colinde, susţinut de Corala „Glasul Apusenilor” a Protopopiatului Huedin, care a luat fiinţă cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Andrei, începând cu data de 1 noiembrie 2016. Corala este formată din preoţi şi doamne preotese din Protopopiatul Huedin. Nou înfiinţata corală este dirijată de Pr. Ştefan Tataru, preot paroh al Parohiei Ortodoxe Păniceni.

Cei prezenţi au luat parte la o agapă frăţească, în sala de protocol a Protopopiatului Huedin. Tinerii prezenți au primit în dar un steguleț tricolor și o iconiță cu Sfântul Andrei, ocrotitorul României, a transmis pentru radio Renașterea, Pr. Protopop Dan Lupuțan.

Ultimele articole

Despre muncă

Despre muncă

Munca este o realitate existențială a lumii în care trăim, fiindcă orice om ca să trăiască în această lume, are nevoie să muncească. Sfânta Scriptură este cât se poate de explicită când ne spune că în rai, Adam și Eva au fost puși pentru a păzi și a îngriji grădina...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...