Ziua Păcii sărbătorită în Protopopiatul Huedin

de | sept. 21, 2019

Cu ocazia Zilei Internaționale a Păcii, Asociația Actived 2013 din Huedin, coordonată de prof. Gheorghe Sobec,  în colaborare cu Protopopiatul Ortodox Huedin, au organizat o serie de activități culturale și religioase.

Astfel, sâmbătă, 21 septembrie 2019, delegațiile sosite la Huedin din Ucraina și Republica Moldova, au vizitat sediul Protopopiatului Huedin. Aici au fost întâmpinate de părintele Dan Lupuțan, protopopul Huedinului, care le-a urat bun venit, a rostit o rugăciune de binecuvântare în paraclisul protopopiatului și le-a prezentat un scurt istoric. Delegațiile au fost formate din elevi și profesori, care, au primit din partea părintelui protopop, cărți cu tematică religioasă și iconițe.

Tot sâmbătă, delegațiile au vizitat și capela școlară cu hramul Sf. Benedict – ocrotitorul tinerilor studioși, din cadrul Liceului Teoretic Octavian Goga, din Huedin.

Sâmbătă seara, la sediul Protopopiatului Ortodox Huedin, a avut loc spectacolul Să fie pace în lume. În cuvântul de deschidere, părintele protopop Lupuțan Dan, a vorbit despre pacea adevărată și despre modul cum creștinii trebuie să devină fericiții făcători de pace. Pentru activitatea de promovare și susținere a artei populare, protopopul Lupuțan Dan, a primit din partea Asociației Actived 2013 Huedin, premiul special Prietenul Artei Populare. Spectacolul de muzică și poezie, a fost susținut de tineri soliști din Apșa de Jos ( Ucraina ), Ungheni ( Rep. Moldova ), Cernăuți ( Ucraina ) și Huedin.

La finalul spectacolului, tinerii invitați au eliberat mai mulți porumbei, simbolul păcii.

Pr. Muntean Dan Mihai

corespondent

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

Sâmbătă, 25 mai 2024, Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca a organizat cea de-a treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”. Evenimentul, desfășurat în prezența Preasfințitului Părinte Benedict...

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat sâmbătă, 25 mai 2024, în mijlocul credincioșilor Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Budești, județul Bistrița-Năsăud. Cu această...