Ziua Portului și Jocului Popular la Bichigiu

de | iun. 12, 2016

Sute de săteni din Bichigiu, dar și din localitățile din jur au sărbătorit sâmbătă Ziua Portului și Jocului Popular. De la cei mai mici, până la cei mai mari, cu toții au venit în straie populare și au participat de la ora 12:00 la slujba de Te-deum oficiată de ÎPS Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului.

Slujba a fost urmată de sfințirea Centrului Cultural ,,Sfântul Atanasie Todoran”, al parohiei Bichigiu și deschiderea bibliotecii „Dorin Todoran”, relatează pentru radio Renașterea, directorul Bibliotecii Județene „George Coșbuc” din Bistrița, părintele Ioan Pintea:

A fost lansat cu acest prilej și volumul „Noi aspecte ale martiriului Sfinţilor năsăudeni”, apărut în acest an la editura Renaşterea a Arhiepiscopiei Clujului, editat de părintele paroh Gavrilă-Tudor Zinveliu în colaborare cu părintele ieromonah Maxim Morariu.

„În cadrul lansării ÎPS Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a subliniat caracterul de noutate și de sinteză adus de această cercetare și a accentuat importanța dimensiunii confensionale a martiriului Sfinților Năsăudeni. Părintele Ioan Pintea, directorul Bibliotecii Județene „George Coșbuc” din Bistrița a accentuat la rândul său importanța sfinților martiri năsăudeni atât pentru peisajul confesional cât și pentru cel cultural local al zonei”, a declarat pentru radio Renașterea, ieromonahul Maxim Morariu.

Ziua Portului și Jocului Popular s-a încheiat la Bichigiu cu un spectacol folcloric susținut de mai multe grupuri de elevi din zonă și din localitatile învecinate și cu o paradă a costumului popular.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Noi hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

Noi hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

În ziua de joi, 29 februarie 2024, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a avut loc ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Principalele hotărâri ale Sfântului...

Ședința anuală de lucru a Adunării Naționale Bisericești

Ședința anuală de lucru a Adunării Naționale Bisericești

Palatul Patriarhiei a găzduit miercuri, 28 februarie 2024, ședința de lucru a Adunării Naționale Bisericești (ANB), prezidată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Membrii acestui organism central deliberativ au participat la lucrări...