Ziua Portului și Jocului Popular, la Bichigiu

de | iun. 10, 2016 | Actualitatea religioasă

Ziua Portului și Jocului Popular va fi marcată sâmbătă, 11 iunie 2016, în parohia năsăudeană Bichigiu.

Evenimentul la care va participa și Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului va fi însoțit de alte două manifestări importante și anume Inaugurarea Centrului Cultural din localitate şi lansarea unui volum despre Sfântul Atanasie Todoran.

Manifestarea va începe la ora 12:00, cu o slujbă de Te-deum, oficiată de ierarh, urmată de inaugurarea Centrului Cultural ,,Sfântul Atanasie Todoran”, al Parohiei Bichigiu şi lansarea volumului intitulat „Noi aspecte ale martiriului Sfinţilor năsăudeni”, apărut la Editura Renaşterea a Arhiepiscopiei Clujului. Volumul este semnat de părintele paroh Gavrilă Zinveliu și de ierom. Maxim Morariu.

Alături de Înaltpreasfinţițul Părinte Andrei, vor lua cuvântul:  părintele Ioan Dâmbu, protopopul Năsăudului, părintele Ioan Pintea, directorul Bibliotecii Judeţene ,,George Coşbuc” din Bistriţa şi conferenţiarul universitar doctor Flore Pop, de la Facultatea de Ştiinţe Politice a universităţii ,,Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, originar din localitatea Bichigiu.

Manifestările vor continua cu parada portului popular, realizată de mai mulți tineri din localitate şi din comunele învecinate. La final, cele mai frumoase costume vor fi premiate.

Ultimele articole

Hristos Vindecătorul

Hristos Vindecătorul

Aspecte introductive Ar fi multe de spus cu privire la această pericopă. Ar fi și mai multe de înțeles dintr-o lectură făcută cu inima, a pasajului în cauză.Hristos, cel se prezintă în ipostaza Semănătorului vine apoi să potolească furtuna. Iar ulterior să izgonească...

Episcopul Gurie al Devei și Hunedoarei s-a mutat la Domnul

Episcopul Gurie al Devei și Hunedoarei s-a mutat la Domnul

Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a trecut la Domnul joi, 21 octombrie 2021, în urma îmbolnăvirii de Covid-19. Episcopul Devei și Hunedoarei fusese internat la Spitalul Județean de Urgență din Deva din data de 8 octombrie, iar starea lui s-a...