Zucchero va concerta la Cluj-Napoca, pe 27 iunie, de la ora 20:00, la BT Arena. Artistul își reia turneul mondial, World Wide Tour, cu o serie de concerte în Europa, dintre care două în România, la București și Cluj-Napoca.

Clujenii vor putea asculta piesele consacrate ale artistului italian („Senza una donna”,  „Il volo” sau  „Diamante”), dar și melodii de pe cel mai recent album.  În 2021, a scris și lansat o piesă, în colaborare cu celebrul Sting, intitulată „September„. Piesa ”vorbește” despre perioada dificilă pe care am trăit-o cu toții din cauza restricțiilor sanitare și transmite speranța revenirii la normalitate. Melodia face parte din noul album al lui Zucchero, „D.O.C”, dar și din LP-ul lui Sting, „Duets”.

„Nimic nu este planificat vreodată când lucrez cu Sting. M-a sunat pentru a-mi cere să scriu un text în italiană pentru o melodie pe care tocmai o compusese. Piesa mi-a plăcut foarte mult de la început, așa că am decis să lucrăm împreună la acest duet. Piesa vorbește despre perioada suspendată pe care am trăit-o în timpul verii și transmite speranța de a reveni la normal în curând. Chiar și astăzi sperăm că acest „septembrie” va sosi în curând”, declara Zucchero la momentul lansării piesei.

Adelmo Fornaciari, cunoscut sub numele de scenă Zucchero, a intrat în atenţia publicului încă din anul 1970 datorită pieselor devenite rapid hituri în topurile europene și mondiale. Cu un palmares cum nu se pot lăuda mulţi artişti, Zucchero a reuşit, de-a lungul carierei, să cucerească lumea întreagă şi să vândă peste 50 de milioane de albume, devenind astfel unul dintre cei mai bine vânduţi cântăreţi italieni. Mai mult, colaborările lui au fost numai cu nume sonore din lumea muzicală, precum Luciano Pavarotti, Elton John, Bono, Andrea Bocelli, Joe Cocker sau Ray Charles.

Artistul nominalizat la Premiile Grammy pentru interpretarea piesei ”You are so beautiful” a mai concertat în România în 1997, pe scena Cerbului de Aur de la Brașov.

Concertul de la Cluj, parte din turneul mondial World Wide Tour

Zucchero și-a reluat turneul mondial cu o serie de concerte în Europa, serie amânată din cauza pandemiei și a izbucnirii războiului din Ucraina. Show-ul de la Cluj-Napoca face parte dintr-o serie impresionantă de spectacole, susținute în Statele Unite ale Americii, Australia, Noua Zeelandă și Europa.

 Biletele achiziționate pentru alte date de spectacol sunt valabile!

Organizatorii anunță că biletele achiziționate deja pentru spectacolele care au fost amânate din cauza restricțiilor pandemice sunt valabile pentru concertul de pe 27 iunie.

Biletele sunt disponibile pe Eventim, My Ticket, Entertix, IaBilet.

Informații suplimentare pot fi solicitate la numărul de telefon: 0757 643 978.