20 de ani de slujire în Biserica „Pogorârea Sf. Duh” din cartierul Zorilor

de | aug. 7, 2022

Parohia „Pogorârea Sfântului Duh” din cartierul Zorilor, Cluj-Napoca, a marcat duminică, 7 august 2022, 22 de ani de la punerea pietrei de temelie și 20 de ani de slujire în locașul de cult.

Cu acest prilej, în mijlocul comunității parohiale s-a aflat Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului. Ierarhul a binecuvântat demisolul bisericii, unde a fost amenajat un centru cultural, lumânărarul, precum și altarul de vară din proximitatea bisericii.

Sfânta Liturghie a fost oficiată, apoi, pe altarul de vară. Din soborul slujitorilor au făcut parte protopopul de Cluj II, pr. Alexandru Constantin Ciui, pr. prof. Stelian Tofană, cadru universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, pr. Dorin Sas, consilier eparhial în cadrul Episcopiei Spaniei și Portugaliei, protopopul ortodox român de Levante (Spania), pr. Cristian Toderici, cei doi preoți ai comunității părintele paroh Cornel Felecan și părintele Călin Ficior, și alți preoți invitati. Răspunsurile liturgice au fost date de corul parohiei, dirijat de Diana Boca.

După citirea pericopei evanghelice, Ierarhul a rostit cuvântul de învățătură.

 

La final s-a săvârșit și Slujba Parastasului pentru vrednicul de pomenire Episcopul Vasile Someșanul, pentru Preotul Ioan Sâncrăian, fostul paroh al comunității, și pentru ctitorii bisericii.

Binefăcătorii au primit distincții și diplome de aleasa cinstire.

Biserica cu hramul „Pogorârea Sfântului Duh”, situată pe strada Meteor, din cartierul clujean Zorilor, a fost construită între anii 2000-2009, piatra de temelie fiind pusă la data de 30 iulie 2000, de către Preasfințitul Părinte Vasile Someșanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Clujului. Între anii 2011 – 2019 biserica a fost pictată în tehnica frescă, de asemenea, a fost înfrumusețată cu un iconostas și mobilier din lemn de stejar. Locașul de cult a fost sfințit în anul 2019.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

A fost o nouă Noapte a Muzeelor memorabilă pentru instituția noastră, a douăzecea pe plan european și național și a zecea de când, într-un număr atât de mare, ne treceți pragul. Și în seara zilei de 18 mai 2024, peste 900 de vizitatori au dorit să descopere un spațiu...